Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počinje borba za Europa ligu

Hajduk čeka klub bez ikakve europske povijesti: Evo što je poručio Pušnik

Pripreme su završile, i već u četvrtak Hajduk mora pokazati što je pripremio za novu sezonu. Borbu za ulazak u Europa ligu 'bijeli' počinju u Rumunjskoj, a čeka ih klub bez ikakve europske povijesti: Iasi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U rano jutro iz Splita su krenuli put istoka Rumunjske, s jasnim ciljem da već u Iasiju postave čvrste temelje ukupnog trijumfa.

"Ja zaista vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat već u Rumunjskoj. To je samo 50 posto, najbitnija je ona utakmica poslije, uzvrat. Ja se nadam na Poljudu pred punim stadionom", rekao je Marijan Pušnik.

Trenerov optimizam dijele i igrači. Iako će igrati bez Sušića i Kalinića, uvjereni su kako su bolja momčad od sedmoplasiranog kluba rumunjske lige prošle sezone.

"Sigurno da idemo tamo po dobar rezultat, a dobar rezultat znači pobjeda. Dobro smo analizirali protivnika, tako da sad je sve na nama. Da pokažemo da smo bolja momčad na terenu i da prođemo", izjavio je Nižić.

Splićanima će se u četvrtak suprotstaviti jedna čvrsta i defanzivna momčad, kojoj je primarni cilj sačuvati svoja vrata.

"Kako su oni igrali već posljednje dvije godine u sustavu obrambenom, s 4-5-1 skoro gdje su svi iza lopte, oni igraju na nulu i sa brzim protu napadima, tako da tu nema puno tajni", rekao je trener Hajduka.

A, da li bi Pušnik bio zadovoljan s 0:0 u svojoj službenoj premijeri na klupi Bijelih?

"Nikako. Mi idemo tamo da damo gol."

Nakon prijateljske utakmice u Sinju, 55-godišnji Slovenac poprilično se naljutio na svoje igrače, no siguran je da će za to u budućnosti imati sve manje razloga.

"Ako gledate moje treninge, vidite da se ljutim svaki trening, ali to samo zbog toga što hoću da budu bolji i da postignu onaj svoj maksimum. Mladi momci na to još nisu puno navikli, to ćemo kroz sezonu sve srediti i ljutit ću se sve manje i manje. I sve više smijati", objasnio je Pušnik.

Neka počne već u četvrtak...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider