Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odjeknulo i u europi

VIDEO Hajduk traži strane suce za Kup, Mamić sarkastično odgovorio

Ono o čemu se špekuliralo nakon nedavnih događanja dobilo je i službenu potvrdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Službeni zahtjev Hrvatskom nogometnom savezu uputio je Hajduk. Splićani zahtijevaju da se u polufinalu i finalu Kupa angažiraju suci iz inozemstva "kako bi se barem u Hrvatskom nogometnom kupu sačuvala regularnost natjecanja", što navode na svojoj službenoj stranici.

"Naš zahtjev za angažiranjem sudaca iz inozemstva rezultat je nepovjerenja u sudačku organizaciju koja nije učinila ništa da bi se popravilo evidetno loše suđenje niti su sankcionirani suci koji su svojim pogrešnim odlukama izravno utjecali na rezultate velikog broja utakmica.

Ocjenu o lošem suđenju u MAXtv Prvoj ligi ne potvrđuju samo kontrolori suđenja u svojim izvještajima nego i sudački ekspertima u medijima koji se slažu da suđenje u MAXtv Prvoj ligi vrlo loše i pristrano.

Budući da je riječ o cijeloj seriji pogrešnih odluka smatramo da se ovdje ne radi o slučajnosti.

U prilogu ovog zahtjeva dostavljamo video isječke samo najeklatantnijih primjera loših sudačkih odluka koje su izravno odredile bodovnih učinak našeg kluba, HNK Hajduk, ali i naših konkurenata tako da suci zapravo direktno određuju budućeg prvaka države", stoji u zahtjevu koji potpisuje predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić.

Vijest je odjeknula i u Europi, pa su tako zasada ovu vijest prenijeli britanski Daily Mail, Sports Yahoo, te eminentni francuski L'Equipe.

Trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić reagirao je na takav zahtjev Hajduka uoči nedjeljnje utakmice prvenstvene utakmice sa Splitom.

"Što se mene tiče glavni sudac može biti Torcida, a pomoćnici Brbić i Pavasović. Kako pogledati našim sucima i organizaciji u oči ako ih tako podcjenjujemo? Kada vidimo kakve se pogreške događaju u UEFA-inim natjecanjima ili najjačim europskim ligama onda mislim da kod nas nema takvih pogrešaka, ali se potenciraju što nije dobro. Analizirajte pogreške sudaca na račun i u korist prvih pet klubova na ljestvici pa ćete vidjeti da se najviše griješilo u korist onih koji se najviše žale", rekao je Mamić, a prenosi službena stranica kluba.

Sudačke pogreške zbog kojih Hajduk traži suce iz inozemstva pogledajte na ovom linku.

Službeni zahtjev za stranim sucima Hajduk je poslao na adrese predsjednika HNS-a Davora Šukera, izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića, predsjednika Komisije za suce Dušana Kukića, povjerenika za suce Prve HNL Ivana Peraića te povjerenika za natjecanje MAXtv Prve lige Josipa Breznog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider