Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će to pravi "rat"

Hajduk teškom mukom slavio u Vinkovcima, Brondby mu poslao snažnu poruku

Splićani su osvojili tri boda između dva europska ispita protiv Danaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu trećeg kola HNL-a u Vinkovcima je Hajduk pobijedio Cibaliju s 2:1.

Nakon što su se Splićani dugo mučili i prvo poluvrijeme okončali bez udarca u okvir, trener Joan Carrillo je tijekom odmora povukao ključni potez ostavivši Francka Ohandzu u svlačionici da bi umjesto njega uveo Ahmeda Saida Saida.

U 56. minuti je Said opravdao povjerenje kada ga je Nikola Vlašić idealno uposlio. Izbio je sam pred domaćeg vratara i hladnokrvno poentirao za vodstvo Hajduka.

Točno 20 minuta kasnije Said je ponovno jurišao sam na Ivana Brkića koji mu je obranio udarac, ali natrčao je Vlašić i poslao loptu u praznu mrežu za 0:2. Međutim, čini se kako je Said, u trenutku kad mu je Hamza upućivao loptu, bio u zaleđu i da je pomoćni sudac pogriješio.

Vinkovčani se nisu predavali, a u 83. minuti su uspjeli smanjiti i unijeti dašak neizvjesnosti u završnicu dvoboja jer je njihov kapetan Frane Vitaić s gotovo 40 metara iznenadio nespremnog Dantea Stipicu.

Do kraja je Hajduk sačuvao vodstvo i spriječio reprizu utakmice sa zaprešićkim Interom.

Petarda Brondbyja uoči dolaska na Poljud

Carrillo i njegovi igrači sada se mogu u miru pripremati za uzvrat s Brondbyjem u trećem pretkolu Europske lige. Prvi dvoboj završio je bez golova, a revanš je na Poljudu ovog četvrtka.

Ove nedjelje svoju prvenstvenu obvezu odrađivao je i Brondby koji je kod kuće slavio protiv Lyngbyja s 5:3. U pravoj golijadi gosti su vodili s 1:0 i 2:1, a Brodby preokrenuo na 3:2, da bi Lyngby i s igračem manje izjednačio na 3:3. U zadnjih 10 minuta Brondby ipak dolazi do pobjede s dva gola. Ostale pogotke su za klub iz predgrađa Kopenhagena postigli Jan Kliment (5) i Besar Halimi (79).

Brondby je s dvije pobjede i jednim porazom drugi s gol razlikom 11:6.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider