Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivna brojka

Hajduk srušio lanjski broj članova: Nakon Splita, najviše ih je iz - Zagreba!

Hajdukova navijačka vojska ove je godine brojnija nego lani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na zelenom terenu mu ove sezone ne ide, ali odanost Hajduku od strane onih najvjernijih navijača nije izostala.

Potvrđuje to i vijest da je klub s Poljuda prešao prošlogodišnju brojku članova. U trenutku objave ovog teksta brojač je pokazivao 37.208 članova, dok ih je u 2017. godini bilo 37.145.

Objavila je to udruga Naš Hajduk, koja vodi Hajdukov Odjel za članstvo.

"Posljednjih dana smo svjedoci raznoraznih teza o podjelama kao i pokušajima razdvajanja sjevera i juga Hrvatske. Stoga je zanimljivo izdvojiti podatak da nakon Splita najviše Hajdukovih članova dolazi iz Zagreba. Unatoč pokušajima destabilizacije modela funkcioniranja kluba , unatoč pokušajima podjele i razjedinjenja navijača na najprimitivniji način, još jednom smo dokazali da smo iznad svih kriminalaca, egoista, konjušara i interesnih skupina koji su spremni prodati svoj obraz, bez imalo časti i digniteta", poručili su iz udruge Naš Hajduk.

Ovih 37.208 članova uvjerljivo je najveća brojka među svim hrvatskim nogometnim prvoligašima, ali i sportskim kolektivima općenito.

Respektabilan broj članova ima i Osijek (zasad ih je 22.438), ali uz veliku razliku što je u Osijeku članarina besplatna, dok u Hajduku punoljetni navijači članstvo plaćaju 100, a maloljetni 50 kuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider