Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istinski volio Hajduk i Split

Hajduk se oprostio od legendarnog kapetana: 'Umro je još jedan velikan'

Legendarni nogometaš Hajduka Dragan Holcer, koji je u srijedu u 70. godini umro u Splitu, bio je jedan od najvećih nogometaša u povijesti kluba i istinska sportska veličina kojom se Split i Hajduk ponose, istaknuto je na komemoraciji održanoj u petak na stadionu u Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Preminuo je još jedan velikan Hajduka, naš Dragan Holcer", rekao je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić, ističući da su u sezoni 1967/68. sportski novinari proglasili Holcera najboljim nogometašem Jugoslavije te da je bio kapetan i Hajduka i reprezentacije Jugoslavije za koju je nastupio 52 puta od kojih 45 puta kao igrač Hajduka u čijem je dresu odigrao 419 utakmica.

Pročelnik za sport u splitskoj Gradskoj upravi Hrvoje Akrap istaknuo je da unatoč tome što "Holcer nije bio fetivi Splićanin odabrao je ovaj grad i Hajduk koje je istinski volio kao što su Split i Hajduk voljeli njega", kazao je Akrap.

Dragan Holcer se rodio se 19. siječnja 1945. godine u njemačkom koncentracijskom logoru Zwieselu. Nogometnu karijeru započeo je 1961. godine u Radničkom iz Niša, a 1967. godine dolazi u Hajduk. Igrao je na poziciji centarhalfa, a s Hajdukom je osvojio tri prvenstva Jugoslavije (1970/71, 1973/74, 1974/75) i tri kupa (1972, 1973, 1974). Od bijelog se dresa oprostio 25. lipnja 1975. nakon čega je igrao još šest sezona u njemačkom Stuttgartu.

Na komemoraciji su uz članove Holcerove obitelji nazočili brojni splitski sportaši, a najbrojniji su bili nogometaši iz različiti generacija te kompletna seniorska momčad Hajduka predvođena trenerom Damirom Burićem.

Posljednji ispraća Holcera obavit će se danas u 17:00 na splitskom gradskom groblju Lovrinac, gdje će se posljednji od legendarnog kapetana Hajduka oprostiti njegov nasljednik u majci s brojem 5 i aktualni kapetan momčadi Goran Milović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider