Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sastaje se komisija

Danas odluka o neodigranom derbiju: Hoće li se uvažiti žalba Hajduka?

Hajduk se žalio na registriranje utakmice 3:0 za Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas bi se u 15 sati trebala sastati  Komisija za žalbe HNS-a. Odlučit će o žalbi Hajduka na odluku Povjerenika za natjecanje Josipa Breznog o registraciji susreta između Dinama i Hajduka 3:0, te odluci da Dinamu naknade štetu zbog neodigravanja utakmice. Također, Hajduk ne traži ponavljanje utakmice.

Hajduk želi pobiti odluke Povjerenika za natjecanje i smatrjua da je Udruga profesionalnih klubova Prve hrvatske nogometne lige i dalje nadležna nad Prvom HNL, te da je njezina skupština trebala izglasati Povjerenika za natjecanje - što nisu napravili. Samim time smatraju da Josip Brezni nema mandat za izricanje ikakvih kazni.

Hajduk smatra, piše nogometplus, da ne može HNS donositi odluku o naknadi štete, bez obzira na to što je to propisano Disciplinskim pravilnikom HNS-a, jer je to u suprotnosti sa Zakonom o sudovima, Zakonom o parničnim postupcima i Zakonom o obveznim odnosima i da takvu obvezu mogu donijeti samo redovni sud.

Smatraju i da nije istina da su neopravdano nastupili jer su tražili odgodu susreta prvo na jedan sat, a zatim na 15 minuta (što je u skladu s propozicijama), ali su delegat i sudac to dobili i poslali momčad Dinama odmah u 15:00 sati na teren.

Na kraju, predlažu Komisiji da odbaci sve odluke povjerenika Breznoga i vrate postupak na ponovno odlučivanje ali Udruzi profesionalnih klubova Prve HNL, a ne HNS-u.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider