Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koncert zvižduka

Umjesto laganice - DRAMA: HAJDUK prošao uz šokantni poraz!

Uz dosta nervoze Hajduk je na Poljudu izborio treće pretkolo Europa lige.

Hajduk je izgubio od Dundalka 1:2, ali je s ukupnih 3:2 prošao dalje zahvaljujući pobjedi u Irskoj i izborio dvoboje s kazahstanskim Šahter Karagandijom (31.07. u gostima, uzvrat 07.08. na Poljudu).

Pred službeno 13.890, a neslužbeno više od 20 tisuća gledatelja (brojači na poljudskim ulazima još nisu sasvim uštimani) Hajduk je potvrdio prolaz u treće pretkolo, ali nije oduševio. Protiv tvrdih, ali tehnički posve nedoraslih Iraca Bijeli su odigrali partiju koja će se brzo zaboraviti i iz koje će ostati upamćeno jedino da je Hajduk prošao prvu europsku prepreku. Međutim, i to će neko vrijeme ostati u sjeni dramatičnih nekoliko minuta iz finiša susreta kada je Dundalk zaprijetio da trećim pogotkom okonča europske ambicije Bijelih za ovu sezonu. A sve do sredine drugog poluvremena stvari su izgledale gotovo idilično...

Hajduk je na dva gola prednosti iz Irske dodao još jedan u 25. minuti utakmice, kada je Jean Evrard Kouassi odlično proigran od Gotala zabio za 1:0. Uslijedio je delirij na tribinama, a čak niti za vrijeme poluvremena nije prestajala podrška Bijelima, koji su u nastavku neshvatljivo pali.

Jozinović vratio Irce u igru

Igrala se 66. minuta utakmice kada kolosalnu pogrešku radi Goran Jozinović - neshvatljivo je poslao loptu između Milovića i vratara Stipice, a taj poklon obilato koristi Patrick Hoban, zaobilazi Stipicu i poravnava rezultat. Taj pogodak kao da je 'odsjekao' noge igračima Igora Tudora, Hajduk nakon toga nije uspijevao stvoriti izgledniju šansi da vrati vodstvo. Štoviše, osam minuta kasnije uslijedio je totalni šok...

Naoko bezopasan centaršut Shieldsa pokazao se ubojitim jer su iza leđa Maloče i Nižića ostala dvojica Iraca, a jedan od njih, Kurtis Byrne, prizemnim udarcem matira Stipicu za vodstvo Dundalka.

Četiri dana koja će puno toga reći: Rijeka pa Šahter

U minutama koje su uslijedile vidjelo se da Dundalk nije nedorastao suparnik Hajduku, ali strah je učinio svoje pa je cijeli Poljud do posljednjih sekundi drhtao za prolaz. Kada je rumunjski arbitar Avram konačno odsvirao kraj, igrači Hajduka su odahnuli, a Poljud se prolamao žestokim zvižducima. Partija koju što prije treba zaboraviti, jer Hajduku slijede dva gostovanja koja će umnogome odrediti daljnji tijek sezone - nakon remija s Istrom na otvaranju HNL-a slijedi nedjeljno gostovanje kod Rijeke, a onda u idući četvrtak prva utakmica trećeg pretkola Europa lige, u Kazahstanu protiv Šahter Karagandija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider