Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordi padaju

Navijačka pošast: U Hajduk se učlanjuje više od 300 ljudi DNEVNO!

Hajdukovi navijači punim gasom su krenuli u 2016. godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po člansku iskaznicu koja od ove godine znači puno više od samog članstva i pripadnosti klubu Hajdukovi navijači pohrlili su već s prvim danom 2016.

Već 1. siječnja u Hajduk se učlanilo/produžilo članstvo više od 450 navijača, a ukupno je u prvih pet dana to učinilo više od 1.500 navijača (1.580). U prijevodu, svakih 24 sata više od 300 ljudi. Značajan je to pomak u usporedbi s prošlom godinom, kada je, broj od 1.000 članova dosegnut 7. siječnja.

Ovakav uraganski ulazak u 2016. godinu dobar je vjetar u leđa velikom projektu stjecanja većinskog paketa dionica kluba kojeg je pokrenula udruga Naš Hajduk.

Zbog potpisanog ugovora između Hajduka i Udruge, svaka članarina (100kn za starije od 18, za maloljetne 50kn) knjižit će se kao pozajmica klubu, ali ju klub neće morati vratiti već će se iznos na koncu dokapitalizacijom pretvoriti u dionice u vlasništvu članova Hajduka okupljenih u Naš Hajduk i brojna Društva prijatelja Hajduka koja su potpisala ugovor s klubom.

Konačni cilj je stjecanje 50 posto plus jedne dionice kluba što bi značilo dvije stvari - Hajduk bi zauvijek ostao narodni klub koji bi i službeno bio u vlasništvu svojih navijača, a istovremeno nikakav značaj u klubu ne bi mogla imati politika koja je Hajduk i dovela na rub stečaja te ne bi postojala opasnost da klub postane igračka jednog gazde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider