Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Umalo pao i treći

Veliki povratak Hajduka: Asistencija i gol Artema Milevskog!

Hajduk i Lokomotiva remizirali su na praznom Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog nereda na utakmici s Rijekom u Dugopolju Splićani su kažnjeni s dvije utakmice igranja pred praznim Poljudom, a prvu su odradili u ovom ogledu s Lokosima.

Hajduk i Lokomotiva odigrali su 2:2 u 13. kolu HNL-a čime je razmak između ovih momčadi ostao na tri boda u korist Bijelih.

Na premijeri novog travnjaka stadiona Poljud Hajduk može biti puno zadovoljniji podjelom bodova. Sve do 85. minute Lokomotiva je imala dva pogotka prednosti (Mirko Marić 29', Domagoj Pavičić 67') i činilo se da će Tomislav Ivković uspjeti po prvi put u trenerskoj karijeri pobijediti Igora Tudora.

Međutim, potez koji je Tudor povukao u 77. minuti, ispostavit će se kasnije, spriječio je poraz Hajduka. Tada su u igru ušli Elvir Maloku i Artem Milevski, dvojac koji je u samom finišu donio bod.

U 85. minuti Milevski je podvalio odličnu loptu za Malokua koji natrčava i matira vratara Slugu. Taj pogodak dao je veliki impuls Hajdukovoj momčadi, već u idućem napadu Maglica je zabio novi gol, ali je sudac Domagoj Vučkov iz Rijeke dosudio prekršaj napadača Bijelih nad Ćalušićem. Ipak, tri minute kasnije Kouassi je gurnuo loptu u prostor za Maglicu, a ovaj je vidio da na drugoj vratnici čeka Milevski, iz prve mu je dodao, a Ukrajinac nije imao težak posao - zatresao je praznu mrežu s nekoliko metara za svoj prvi pogodak u prvom sastavu (prije nekoliko tjedana zabio je dva gola za Hajduk B u Trećoj ligi jug).

Mogao je Hajduk i do potpunog preokreta u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Sluga ostao na gol-liniji i samo pogledom ispratio šut Bradarića koji je otišao za poneki centimetar pored desne vratnice.

Dodajmo kako je ranije u subotu Istra 1961 u Puli pobijedila Slaven Belupo 1:0, a strijelac pobjedničkog gola bio je Horvat u drugoj minuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider