Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Popravili gol-razliku

Hajduk prekinuo crni niz: Svladali Inter i popeli se na ljestvici

Splićani su konačno nekog uspjeli pobijediti u prvenstvenoj utakmici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u 14. kolu HNL-a pobijedio Inter Zaprešić s 3:0, upisavši prvu prvenstvenu pobjedu nakon mjesec i pol dana.

Točnije, 48 dana je prošlo otkako su 23. rujna igrači Zorana Vulića u Puli svladali Istru 1961. Od tada su slavili jedino u Kupu (u dramatičnoj utakmici u Šibeniku u produžecima izborili četvrtfinale), dok su u prvenstvu uglavnom bili katastrofalni.

Taj niz bez pobjede prekinut je ove subote na praznom Poljudu, u drugoj od četiri utakmice suspenzije koliko je Splićanima odrezao disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer zbog događanja na derbiju s Dinamom.

Mladi Hajdukov biser Ante Palaversa je u 19. minuti načeo goste iz Zaprešića nakon što je više od pola posla odradio Ahmed Said Said, koji se sjurio praktički s centra, pobjegao svom čuvaru i vratio povratnu loptu na koju je natrčao Palaversa i ljevicom matirao nemoćnog Ivana Kelavu.

Nadu gostima da mogu do izjednačenja i eventualnog boda već početkom nastavka otklonio je Jairo. Brazilac je u 48. minuti glavom pogodio nakon kornera kojeg je izveo Mijo Caktaš.

U 65. minuti je Said pogodio iz neposredne blizine nakon što je Ivan Čeliković zaspao namještajući ofsajd zamku.

Sada slijedi reprezentativna stanka, a u idućem kolu će Hajduk ugostiti Slaven Belupo dok će Inter Zaprešić gostovati kod Rudeša.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider