Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'podići ću momčad'

Hajduk predstavio novog trenera - Damira Burića

Vodstvo Hajduka predstavilo je novog trenera Damira Burića koji je najavio kako će nastojati podignuti igru momčadi na veću razinu, ali i dodao kako je momčad Hajduka mlada i treba s njom biti strpljiv...

"Dat ću sve od sebe kako bi i individualno i momčadski ekipu Hajduka digli na jednu veću razinu", istaknuo Burić kojem će vođenje Hajduka biti prvi samostalni posao.

Naglasio je kako je sretan što je postao trener Hajduka jer je to, po njegovim riječima, bio i ostat će veliki klub. Odbacio je primjedbe kako nema trenerskog iskustva, rekavši da je posao usavršavao u poznatoj Freiburgškoj nogometnoj školi koja je iznjedrila mnoge kvalitetne nogometaše.

"Iskustva imam, već 15-tak godina u Njemačkoj radim s nogometašima. Poznajem sve probleme kroz koje igrači prolaze od sazrijevanja do stasanja. Nadam se da ću imati dovoljno vremena pokazati sve što znam", dodao je.

Na upit kakvu od njega nogometnu filozofiju možemo očekivati, odnosno hoće li to biti njemački "dril" ili mediteranska lepršavost, Burić je kazao kako su Dalmatinci kreativni.

"Mi Dalmatinci imamo emocije i mentalitet koji nas krase i to trebamo iskoristiti, a kakvim ćemo sustavom igrati trenutačno ne mogu reći jer mi treba malo vremena za to", dodao je.

Također je kazao kako vjeruje da će dio svojeg iskustva stečenog na radu Njemačkoj uspjeti "preseliti" i u Hajduk.

Osvrćući se na stanje u hrvatskom nogometu Burić je rekao kako misli da je hrvatska liga dosta kvalitetna ali da se teška ekonomska situacija odražava i na hrvatski nogomet.

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević je istaknuo kako vjeruje da Hajduk na čelu s trenerom Burićem sljedeće sezone biti "kvalitetniji i brži i za dimenziju viši u odnosu na prošlu sezonu".

Predsjednik Hajduka Marin Brbić je novinarima rekao kako je sa Damirom Burićem potpisan dvogodišnji ugovor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider