Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Izuzetno smo ponosni'

Hajduk traži ostavke u HNS-u: 'Šuker je samo marioneta!'

U Hajduku su održali press konferenciju na temu neodigranog derbija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred novinarima su se pojavili predsjednik Hajduka Marin Brbić, predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak, član Nadzornog odbora Nikola Koceić Bilan i predsjednik Skupštine Vinko Radovani.

"Izuzetno smo ponosni na ono što se dogodilo, a isključivi krivac je Dinamo i njegovi čelnici koji žele da se sve utakmice igraju u uvjetima kakvi vladaju na Maksimiru", riječi su kojima je Marin Brbić otvorio press konferenciju.

Brbić: Ovo je sukob dviju koncepcija

Predsjednik Hajduka nakon toga je pročitao pismo podrške od građanske inicijative Zajedno za Dinamo, istaknuvši: "Ovo nije sukob sjevera i juga ni sukob Hajduka i Dinama. Ovo je sukob koncepcija! S jedne strane narodni klub kojeg, kako oni kažu, vodi ulica, i privatni klub kojeg vode neke gazde", poentirao je Brbić.

"Trenutno postoji 39 navijača Hajduka koji ne smiju na stadion i s tim nemamo problema. Oni ne dolaze na utakmice, ali što je s ostalima koji su se našli na popisu kojeg nitko nije vidio. Nitko nema pravo određivati tko smije ili ne smije na stadion. To mogu samo legalni organi Republike Hrvatske. Sve ostalo je posljedica događanja koje svi dobro znamo", dodao je predsjednik Hajduka demantiravši da su pripadnici Torcide slali poruke igračima kako ne smiju izaći na teren jer "se igračima mobiteli oduzimaju pet sati prije svake utakmice".

Ramljak: Zar pored zdravih očiju ne vidite što se događa?!

O istupanju iz lige koje neki navijači Hajduka zagovaraju na društvenim mrežama nema ni govora: "Ako ste zaboravili, puno ime našeg kluba je Hrvatski nogometni klub Hajduk i mi ćemo igrati hrvatsku ligu."

Branka Ramljak prozvala je predsjednika HNS-a Davora Šukera i zatražila ostavku Izvršnog odbora HNS-a: "Tražimo promjene u hrvatskom nogometu! Gdje je Šuker zadnjih tjedan dana? Zar on nema potrebu reći ljudima što se događa? Borimo se za ostavke predsjednika i Izvršnog odbora HNS-a. Nitko nema respekta prema Hajduku", naglasila je Ramljak:

"Kakva je to igra bez navijača? Zar se nogomet ne igra zbog njih? Rekli su nam da nisu mogli odgoditi početak utakmice, ali to nije istina. To se radi i u ostalim ligama. Zar pored zdravih očiju ne vidite što se događa?"

Energično je reagirao i Nikola Koceić Bilan: "Zdravko Mamić je ishodište svih problema u hrvatskom nogometu, on je zatrovao hrvatski nogomet i uništio kult reprezentacije. Davor Šuker je samo marioneta u rukama stvarnog gazde."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider