Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne misli da je pretenciozno

VIDEO 'Da sam dao taj gol, u Jugoslaviji ne bi došlo do rata'

Faruk Hadžibegić jedan je od trojice igrača koji je promašio jedanaesterac za Jugoslaviju protiv Argentine u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Italiji '90.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neprecizni su prije njega bili Dragan Stojković i Dragoljub Brnović, a Hadžibegić nije iskoristio penal u posljednjoj seriji i Jugoslavija je ispala.

''Da sam dao gol, prošli bismo u polufinale Svjetskog prvenstva. I ne zvuči pretenciozno, mislim da kasnije ne bi došlo do rata. Kada vidimo što se danas događa u svijetu, očito se ništa nije naučilo iz povijesti. Ovo nije problem kulture, religije, ekonomske krize, to je politika'', rekao je Hadžibegić za 20minutes.fr.

Hadžibegić je imao dobar odnos s ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

''On je prije rata bio psiholog u FK Sarajevo, gdje sam ja počeo karijeru. Osam godina je ostao s nama. Poznajem ga dobro, provodili smo večeri s njim. Bio je dobar momak, s kojim smo o svemu razgovarali. Nikad nismo mogli ni zamisliti što će biti kasnije. Bio sam iznenađen i šokiran. Danas ga mrzim. Iako u mojoj religiji mržnja nije moguća, ovo je jednostavno drugačije. Ne mogu mu oprostiti sve one koji su ubijeni.''

Hadžibegić danas vodi francuski drugoligaš Valenciennes i kaže da se još uvijek osjeća Jugoslavenom.

''Da, to je slučaj s većinom ljudi na prostorima bivše Jugoslavije. Ali, prisiljeni smo danas zvati se Srbi, Hrvati, Bosanci, Crnogorci... Tako su nam nametnuli.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider