Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako teška misija

Chelsea kreće u lov na 'nemoguće': Neće biti lako, ali...

Premda se Chelsea nalazi na 15. mjestu engleskog nogometnog prvenstva sa čak 20 bodova manje od lidera Leicester Citya, novi menadžer Bluesa Guus Hiddink smatra kako se londonski klub do konca sezone može probiti do prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ispred nas je 21 utakmica i matematički još možemo dohvatiti jedno od mjesta koja vode u Ligu prvaka. Vjerujem kako smo za to sposobni", poručio je Guus Hiddink na prvoj novinarskoj konferenciji otkako je naslijedio Josea Mourinha.

Hiddink je drugi put u karijeri doveden na Stamford Bridge kako bi 'ugasio požar'. Prije šest godina je naslijedio Brazilca Luiza Felipea Scolarija, a na koncu te sezone Chelsea je završio na trećem mjestu iza Manchester Uniteda i Liverpoola.

"Neće biti lako srediti situaciju u momčadi. Svatko od nas se mora pogledati u ogledalo i zapitati kako može pomoći u ovoj situaciji. Ne možemo ignorirati što se događalo u posljednje vrijeme. Činjenica da sam stigao u klub na pola sezone pokazuje kako nije bilo dobro, no ja sam optimističan. Nadam se kako će nas navijači podržati i pokazati kako su uz nas", kazao je 69-godišnji Nizozemac.

Chelsea je pod vodstvom Josea Mourinha u 17 kola doživio čak devet poraza i ima samo tri boda više od zone ispadanja. Četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka udaljeno je 11 bodova.

"Ovo je vrlo jaka liga, uostalom to pokazuju rezultati Leicester Cityja, Watforda i Crystal Palacea. To znači da svaka ekipa može svakoga poraziti", dodao je.

Hiddink se u prvom mandatu na klupi Chelseaja zadržao šest mjeseci nakon čega je momčad preuzeo Carlo Ancelotti. Nagađa se kako će i ovoga puta biti slično, a kao najizgledniji kandidati spominju se Josep Guardiola, Diego Simeone i Roberto Mancini. Hiddink se nije želio previše osvrtati na pisanje engleskih medija.

"Imam želju, strast i volju raditi s ovim dečkima. Dogovorili smo se do svibnja, a onda ćemo vidjeti", dodao je Hiddink.

U svom prvom mandatu na klupi Bluesa Hiddink je osvojio FA kup, njegov posljednji trofej. Nakon Chelseaja vodio je Rusiju, Tursku i Nizozemsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider