Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalna ofenziva

Guardiola protiv povijesti: Bayern juri ono što nikad nije uspio

Nogometaši Bayerna večeras na svojoj Allianz Areni protiv Porta morati će po prvi put u klupskoj povijesti nadoknaditi dva pogotka zaostatka iz prve utakmice u nekom europskom natjecanju ukoliko žele proći dalje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Porto je prošle srijede iskoristio sve darove Bayernove obrane i s tri pogotka u mreži Manuela Neuera svladao prvaka Njemačke 3:1 u prvoj utakmici.

Unatoč lošem nastupu u prvoj utakmici, igrači još uvijek vjeruju u pozitivan konačan ishod, kad se zbroje rezultati oba dvoboja.

"Ne smijemo u utakmicu ući s prevelikim nabojem. Moramo biti mudri, ne smijemo jurišati. Momčad je puna energije. Vjerujemo u sebe, ali ne smijemo si dozvoliti previše pogrešaka", rekao je njemački reprezentativac Thomas Mueller na konferenciji za medije uoči uzvratnog dvoboja koji će odrediti hoće li Bayern ostati u prilici pod Guradiolinim vodstvom ponoviti 2013., kad ih je Jupp Heynckes odveo do trostruke krune.

Bayern je u svojoj povijesti pet puta hvatao dva pogotka zaostatka na domaćem terenu u europskim kupovima i svih pet puta zabilježio neuspjehe.

Posljednji klub koji je u Muenchenu obranio dva pogotka prednosti bio je Chelsea 2005. u četvrtfinalu Lige prvaka. U Londonu je bilo 4:2 za Chelsea, a u Muenchenu 3:2 za Bayern kojemu će protiv Porta dovoljna biti pobjeda od 2:0, ako će Neuerova mreža ostati netaknuta.

Vraćaju se Schweinsteiger i Lahm

Josep Guardiola vjeruje da je Portova prednost dostižna, iako će i na ovoj utakmici biti lišen napadačkog doprinosa Arjena Robbena, dok je nastup Francka Ribberyja u najboljem slučaju upitan. Dobra je vijest za trenera Bavaraca da opet može računati na Bastiana Schweinsteigera i Philippa Lahma.

"Moramo biti potpuno koncentirani i moramo se boriti. Samo tako možemo proći dalje", rekao je Guardiola koji se još uvijek s gorčinom sjeća prošlogodišnjeg ispadanja u polufinalu od kasnijeg prvaka Reala koji je u dvije utakmice bio bolji s 5:0.

"Nema se smisla ni pojavljivati na utakmici, ako ne mislimo da možemo preokrenuti rezultat iz prve utakmice. Želimo prolaz", zaključio je trener Bayerna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider