Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije kao Morata

Guardiola se naslađuje Mandži: 'Bilo je lakše kad je on ušao'

Ništa od Mandžine osvete, Katalonac je bio taj koji je slavio ove srijede na Allianz Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 70 od 90 minuta revanša osmine finala Lige prvaka Juventus je u Bavarskoj imao kapitalnu prednost.

Massimiliano Allegri u tim je trenucima krenuo osvježavati momčad, a prva zamjena koju je uveo bio je Mario Mandžukić. U 72. minuti Mandžo je zamijenio strijelca prvog pogotka Alvara Moratu, a samo minutu kasnije Robert Lewandowski je smanjio prednost Juventusa nakon čega je Bayern dodao gas i krenuo po potpuni preokret.

U nešto manje od 50 minuta koliko je ukupno proveo u igri Mandžukić se nije istaknuo. Dobar dio vremena proveo je na polovici svoje momčadi glumeći prvog među vojskom defenzivaca, a najbliže pogotku bio je u 117. minuti kada je nakon proigravanja Paula Pogbe s dva-tri metra pucao loše, ravno u Manuela Neuera.

"Bilo nam je lakše kad je Mandžukić ušao u igru jer on je opasan u kaznenom prostoru, ali daleko od gola nije. Morata nam je zadavao probleme", izjavio je Pep Guardiola nakon utakmice i proslavio mini-trijumf nad Mandžom.

Upravo zbog Guardiole Mandžukić je morao napustiti Bayern i otići u Atletico Madrid iz kojeg je nakon jedne sezone stigao u Juventus. Čekao je na osvetu više od godinu i pol, a čekat će još neko vrijeme...

I Allegri prozvao Mandžu, ali...

Svoje viđenje zamjene Morata - Mandžukić dao je i trener Juventusa: "Trebao sam sviježeg igrača poput Mandžukića koji može zadržati loptu. Mislio sam da se dva Bayernova braniča neće moći nositi s njim. Nažalost, on se povukao jako duboko, pa su njihovi braniči više sudjelovali u igri", istaknuo je Allegri.

Međutim, nije se Mandžo povukao tek tako. Dok je Morata bio na terenu radio je presing zato što je u tome imao i kvalitetnu pomoć suigrača dok je Mandžukić bio usamljen jer su se svi povukli na 30 metara pa je to automatizmom radio i on.

Allegri nije bio previše razočaran iako su ih minute dijelile od prolaska: "Ali imam samo komplimente za moju momčad. Pokazali smo da se možemo nositi protiv jednog od favorita Lige prvaka."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider