Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogima je stao na žulj

Guardiola napušta Bayern: Već je sve dogovorio s novim klubom?

Pep Guardiola neće produžiti ugovor s Bayernom i sljedeće sezone preuzet će Manchester City, pišu španjolski mediji pozivajući se na sjevernoameričke izvore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Guardiola je navodno odlučio prihvatiti poziv Ferrana Soriana, izvršnog direktora Cityja i svojeg starog znanca još iz vremena dok su obojica bili u Barceloni, Guardiola kao trener, a Soriano u menadžmentu katalonskog kluba.

Navodno je Guardiola sa Sorianom dogovorio trogodišnji ugovor, uz uvjet da pored trenerske funkcije ima glavnu riječ po pitanju sportske politike kluba, odnosno kupovine i prodaje igrača.
Nije prvi put da se Guardiola povezuje s Manchester Cityjem. Katalonski El Mundo Deportivo još prošle sezone je pisao kakao je Guardiola prva zamjena za Manuela Pellegrinija, koji prošle sezone nije postigao zadovoljavajuće rezultate s „građanima“, dok se Guardiola našao na udaru navijača Bayerna zbog novog posrtaja u Ligi prvaka i stila igre koji ne odgovara njemačkom mentalitetu.

U svibnju se čak spekuliralo da je Guardiola potpisao preliminarni ugovor sa Cityjem. Navodno je to razlog zbog čega je Pellegrini ostao na klupi Cityja kojem se nije isplatilo angažiranje novog trenera za jednu sezonu. Englezi bi imali dvostruki trošak, Pellegriniju bi morali isplatiti odštetu za raskid ugovora, a novom treneru visoku plaću. Mnogo toga upućuje da su se odlučili sačekati Guardiolu još jednu sezonu.

U međuvremenu je Guardiola dodatno razjario navijače Bayerna prodavši jednu od ikona bavarskog kluba Bastiana Schweinsteigera, a mnogi ga kritiziraju i zbog zapostavljanja jedne od najvećih mladih zvijezda njemačkog nogometa Marija Goetza. Oštro ga je kritizirao možda i najmoćniji njemački menadžer Volker Struth, pod čijim su patronatom osim Goetza, Marco Reus, Toni Kroos i Švicarac hrvatskog podrijetla Josip Drmić.

Ništa blaži nije bio ni bivši slavni vratar Bayerna Oliver Kahn, a pokoji negativni komentar odaslao je i počasni predsjednik Bayerna Franz Beckenbauer, najveći autoritet njemačkog nogometa. A kada počnu stizati kritike „Kaiser Franza“, obično je znak da se primakao rastanak.

Naravno, treba pričekati rasplet predstojeće sezone. Njegovo kraljevstvo rezultat sve može promijeniti. Ako Guardiola osvoji Ligu prvaka, možda i ostane, ali ako se ponove posljednje dvije sezone, teško da će ostati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider