Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Već potpisao ugovor

Gotovo je: Guardiola napušta München, Bayern traži novog trenera

Pep Guardiola navodno je već potpisao ugovor s Manchester Cityjem ovog četvrtka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola napušta Bayern München na kraju sezone i preuzima Manchester City, ekskluzivna je informacija koju donosi katalonski El Mundo Deportivo u današnjem izdanju.

Ponuda koja graniči s pameti: Messiju preko milijun eura TJEDNO?!

Prema informacijama istog dnevnika, Guardiola je već potpisao predugovor s Manchester Cityjem ovog četvrtka. Još uvijek nisu poznati detalji ugovora, ali Guardiola bi prema navodima katalonskog dnevnika trebao ostati u Münchenu do kraja sezone.
Cijelu operaciju odradili su Txiki Begiristain i Ferran Soriano, bivši bliski suradnici i prijatelji Guardiole u vremenu dok je vodio Barcelonu, a danas glavni ljudi „građana“ po pitanju transfera.

Vijest o Guardiolinom potpisu ugovora sa Manchester Cityjem poklopila se sa znakovitom izjavom čelnog čovjeka Bayerna Karl-Heinza Rummeniggea da u bavarskom velikanu „nitko nije nedodirljiv“. Rummenigge je u prvom redu mislio na Guardiolu najavivši da će se katalonski trener sastati s predstavnicima Cityja.

Rummenigge se oprostio od Guardiole

„To je normalan životni ciklus. Igrači dolaze i odlaze, isto vrijedi i za trenere. Ja sam opušten, ako Guardiola ne bude trener Bayerna, bit će neki drugi veliki stručnjak. Moramo biti strpljivi i vidjeti što će se dogoditi. Nema problema“, kazao je Rummenigge u izjavi za Gezzetu dello Sport.

Guardiola je, dakle, odlučio odbiti Bayernovu lukrativnu ponudu o produženju ugovora. Spekuliralo se da Bavarci nude Guardioli 18 milijuna eura neto godišnje, što je najveća trenerska plaća u svijetu nogometa. No, Guardiola očito ima druge planove i možda još bolju ponudu engleskog kluba.

Nijemac ili Carlo Ancelotti?

Iako je imao neuspješnu prošlu sezonu, Manuel Pellegrini ljetos je produžio ugovor s Manchester Cityjem, ali čini se da je to bio samo taktički potez vodstva „građana“. Ako su informacije o dolasku Guardiole točne, očito je da je namjera bila da Pellegrini odradi samo prijelazno razdoblje dok Guardiola odradi ugovor s Bayernom. Postavlja se pitanje zašto je Pellegrini pristao na takvu igr?. Odgovor se nameće samo po sebi, na ljeto ga čeka otpremnina od koje boli glava, a sigurno neće dugo čekati novi posao.

Kako god, u Bayernu su krenuli u potragu za novim trenerom, a prednost će navodno imati treneri s njemačkog govornog područja. Međutim, njemački mediji spekuliraju kako Bayern već pregovara s Carlom Ancelottijem.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider