Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zar je moguće?

Guardiola najavio odlazak, legenda Bayerna vjeruje u dolazak Kloppa

Španjolski nogometni stručnjak Pep Guardiola održao je ovog petka konferenciju za novinare na kojoj je dao naslutiti da neće više biti na kormilu Bayerna nakon ove sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Guardiola je tijekom svoje kratkotrajne trenerske karijere potpisivao ugovore na maksimalno dvije do tri godine kako bi zadržao brojne opcije otvorenima. Barcelonu je napustio 2012. godine dok je praktički bila na vrhuncu moći, a sada bi to mogao učiniti i s Bayernom nakon ove sezone u kojoj se očekuje novi iskorak Bavaraca, prije svega u Europi.

"Još uvijek nisam odlučio što ću dalje. Čim donesem svoju odluku obavijestit ću čelnike kluba, a oni će informirati vas. Moram biti siguran u tu odluku i ona ne smije biti na štetu Bayerna. Ne želim postati problem", rekao je ranije ovog petka Guardiola. 

Španjolca se povezuje s Manchester Cityjem već dvije sezone i čini se da bi na klupu engleskog Premierligaša mogao zasjesti idućeg ljeta. Mnogi vjeruju da je Manuel Pellegrini 'živ' na klupi Cityja samo iz razloga jer ne žele dovesti nekog trenera na jednu sezonu i onda mu dati otkaz. Čekaju Guardiolu, a to vrijeme odlučili su podariti iskusnom čileanskom treneru koji je Cityju donio naslov prvaka Engleske i Liga kup.

Legenda bavarskog kluba Stefan Effenberg vjeruje u scenarij odlaska španjolskog trenera na kraj ove sezone, ali i u dolazak ekscentričnog Jürgena Kloppa.

"Uvjeren sam da Guardiola neće više biti na klupi Bayerna nakon 2016. Mislim da bi ga Jürgen Klopp mogao zamijeniti. On je definitivno osoba koja bi to mogla".

Klopp je zaljubljenik u Borussiju Dortmund, mrskog rivala Bayerna, koju je podigao iz pepela i vratio ju na europsku nogometnu kartu. Uistinu je teško za povjerovati da bi to napravio, ali ako dobro razmislimo o svemu što smo dosada doživjeli, događale su se i čudnije stvari...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider