Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordna odšteta i plaća

Guardiola kuca na vrata Reala: Astronomski transfer za znatno jači Bayern

Pep Guardiola rado bi vidio Sergija Ramosa na Allianz Areni...

Sapunica oko mogućeg odlaska Sergija Ramosa iz Real Madrida najvjerojatnije će se rastegnuti do kraja prijelaznog roka, jer za sada nema na vidiku rješenja problema. Klasična pat situacija: Ramos ne odstupa od zahtjeva za ulazak u elitni platežni razred „kraljevskog kluba“, a Real uporno odbija prihvatiti ultimatum.

Logično je zaključiti da će Ramos stoga napustiti Santiago Bernabeu, međutim, još uvijek nema službene ponude, iako se već tjednima spekulira o interesu Manchester Uniteda i Bayerna.
U ovom trenutku jedino što je prilično sigurno jest to da bi Pep Guardiola rado vidio Ramosa na Allianz Areni. Navodno je poslao svojeg brata Perea da se raspita na obje adrese, i kod Reala i kod Bayerna, jesu li spremni zavrtjeti posao? Guardiola je navodno uvjeren kako bi dolaskom Ramosa Bayern napravio veliki posao. Činjenica je da Bavarci nemaju takvog igrača, s Ramosom bi sigurno bili jači, u najmanju ruku još konkurentniji Barceloni i Realu, koji bi s druge strane bio oslabljen.  

Nema sumnje kako su čelnici Bayerna zainteresirani za taj posao, no postoji jedan „mali problem“ – Florentino Perez traži za Ramosa astronomskih 80 milijuna eura odštete. To je početna cijena, dakle, vjerojatno bi se dala srušiti, no kako spekuliraju španjolski mediji teško ispod 70 milijuna.

Perez može kalkulirati jer Ramos ima ugovor s Realom do sredine 2017. Podsjetimo da je Real kupio Ramos kao tinejdžera od Seville u ljeto 2005. za 27 milijuna eura, što je rekordna cifra za jednog španjolskog nogometaša do 19 godina. Ramos je u međuvremenu izrastao u svjetsku klasu, za mnoge je najbolji obrambeni igrač u posljednjih desetak godina, ali više nije u cvijetu mladosti.

Za sada nema kluba koji bi bio spreman iskrcati sedamdesetak milijuna eura za braniča koji je napunio 29 godina. Barem se još nitko nije javno oglasio. Uz to, novi klub morao bi namiriti i Ramosova astronomska potraživanja. Trenutačno u Realu zarađuje šest milijuna eura neto godišnje, a traži povećanje plaće na deset milijuna. U bruto iznosu to je 20 milijuna. Real navodno nudi 7.5 milijuna neto, 15 bruto i ni centa više. O kakvoj se cifri radi najbolji govori podatak da je Ramos već sada najplaćeniji obrambeni igrač svijeta, odnosno jedini koji ima plaću na njegovoj razini jest branič PSG-a Thiago Silva, koji zarađuje 12 milijuna godišnje bruto.

Tek ćemo vidjeti kako će se ova zavrzlama raspetljati, ali očito je da će netko morati popustiti. Vremena ima, prijelazni rok traje do kraja kolovoza i do tada je sve moguće.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider