Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ManUtd posvađao prijatelje

Messijev spasitelj otkrio bizarnu tajnu: Zbog toga igra lošije!

Carles Rexach, član nove tehničke komisije Barcelone koja nakon odlaska Andonija Zubizarrete utjelovljuje ulogu sportskog direktora, ima neobično objašnjenje zašto je Lionel Messi prošle sezone igrao debelo ispod svoje razine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Messi oduvijek obožava pizzu, ali prošle ih je sezone pojeo više no ikad“, izjavio je Rexach, nekoć prvi asistent Johana Cruyffa, u vrijeme Barcelonina „Dream Teama“.

„Messi ima običaj najesti se pizze i onda malo odmoriti u klubu, no prošle sezone je stvarno pretjerivao“, otkrio je Rexach po kojem Messijeve slabije partije nemaju veze s nekim tehničkim ili fizičkim problemima, već s prekomjernim uživanjem u talijanskoj kuhinji.
Rexach odlično poznaje Messija. U vrijeme dok je na Camp Nouu stolovao Bobby Robson obnašao je funkciju glavnog klupskog skauta.

Upravo se njemu pripisuje da je pronašao Messija u Argentini i inzistirao da ga se dovede u Barcelonu, bez obzira na zdravstvene probleme koje je imao u dječačko doba. Messi je morao primati injekcije hormona rasta koje su bile prilično skupe, a argentinski klubovi nisu željeli financirati liječenje pa je uskočila Barcelona, najviše zahvaljujući upornom inzistiranju Rexacha. Rexach je na taj način promijenio povijest i zbog toga ima neograničen kredit u Barceloni.

Guardiola i Tito Vilanova posvađali se zbog ManUtd-a

Rexach je u intervju bez dlake na jeziku progovorio i o treneru Barcelone Luisu Enriqueu, koji je nakon poraza Barce na Anoeti došao u sukob s Messijem. Prema pisanju španjolskih medija njih dvojica imaju prilično hladan odnos, navodno uopće ne razgovaraju.
„Enrique je započeo posao u Barceloni s previše pravila, kao primjerice, onaj tko ne trenira kako treba, neće ni igrati. Međutim, kada trenirate Messija ne možete se kruto držati nekih postulata.“
Rexach se dotakao i odnosa između Pepa Guardiole i pokojnog Tite Vilanove. Naznačio je zbog čega je došlo do zahlađenja odnosa između starih prijatelja.

„Niti su popucale kada su obojica dobili poziv istog kluba - Manchester Uniteda“, kaže Rexach dodajući da je to razlog zašto Pep nije posjetio Vilanovu dok je bio na liječenju u New Yorku.
Naravno da nije moglo proći ni bez osvrta na Real Madrid i njegova predsjednika Florentina Pereza.

„Perez želi igrače i trenere koji se uklapaju u njegovu viziju 'galaktičke predstave'. Del Bosque ili Di Maria suviše su ružni za Real Madrid“, sarkastično je zaključio.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider