Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ibrahimović ni u Top 10

Guardian izabrao najbolje igrače u 2014. godini: Trojica Hrvata na popisu

Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo izabran je za najboljeg nogometaša svijeta u 2014. godini u izboru britanskog dnevnika Guardiana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odabiru su sudjelovala 73 nogometna trenera, bivši i sadašnji igrači, te novinari koji su glasali za 100 najboljih nogometaša u protekloj godini. U žiriju je bio i hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo je slavila ispred Argentinca Lionela Messija, pobjednika posljednja dva Guardianova izbora, te vratara Bayerna Manuela Neuera. Iza njih su slijedili igrači Bayerna Arjen Robben i Thomas Müller, a na šestom i sedmom mjesto nalaze se dvojica igrača iz Barcelone Luis Suarez i Neymar.

Gareth Bale (Real Madrid) je na osmom mjestu, deveti je Philipp Lahm (Bayern), a Top 10 zatvara Sergio Agüero (Manchester City). Zanimljivo, švedski napadač Zlatan Ibrahimović uvršten je na tek 13. mjesto.

Među 100 najboljih igrača godine u izboru Guardiana nalaze se i trojica Hrvata. Luka Modrić je na 23. mjestu, Ivan Rakitić je 49. dok se Mario Mandžukić nalazi na 71. poziciji.

Kompletan popis najboljih 100 igrača svijeta pogledajte OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider