Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispit koji moraju proći

"Grmljavina" na Poljudu: Navijači, danas nemate pravo na kiks

Veliki je test i pred igračima i pred navijačima Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sedmoj službenoj ovosezonskoj utakmici Hajduk će se naći na dosad najtežem testu. U situaciji kad mu za prolaz u play-off Europske lige treba bilo kakva pobjeda, a njegovu suparniku Brondbyju bilo kakav remi s golovima, trebat će jurišati, ali oprezno, kako se ne bi dogodio neki "zalutali metak".

Osim za Joana Carrilla i njegove igrače, bit će ovo velik ispit i za sve navijače Hajduka koji će biti na stadionu, njih gotovo 30 tisuća koji su u manje od 24 sata od početka prodaje razgrabili sve dostupne ulaznice.

Nakon što je UEFA uvažila žalbu i dopustila Hajduku da igra s gledateljima na tribinama, ne treba zaboraviti na činjenicu da je Hajduk ipak kažnjen zbog rasističkog skandiranja i bacanja predmeta u teren na utakmici protiv Levskog u Dugopolju.

Treba naglasiti kako UEFA pod rasizmom smatra diskriminaciju na bilo kojoj osnovi, ne samo na rasnoj već i nacionalnoj, vjerskoj itd. A to što UEFA misli u cijeloj je priči najvažnije jer ovo je njezino natjecanje i vrijede njezina pravila. Uostalom, UEFA bez Hajduka može, doći će već netko drugi. A Hajduk bez UEFA-e i europskih utakmica? Nikako, gotovo nemoguće da bi mogao egzistirati na ovom nivou.

Kobnim se za Hajduk pokazalo skandiranje "ubij Srbina" koje u Dugopolju nije trajalo dugo, tek nešto više od minute, ali je bilo dovoljno da bude zabilježeno i UEFA odreže kaznu od 55.000 eura i igranja utakmice bez gledatelja, što je ovog ponedjeljka preinačeno u 35.000 eura i zatvaranje jedne tribine s najmanje 500 sjedalica.

Torcida poziva na raniji dolazak zbog koreografije

Torcida je na Facebooku uputila sljedeći poziv svim navijačima Hajduka u kojem između ostalog stoji:

"Kako i za Hajduk tako je i za nas važna utakmica. Od svakog pojedinca na stadionu se očekuje stajanje na nogama i navijanje svih 90min (i više)! Dokazali smo nebrojeno puta da smo veliki vjetar u leđa našem Hajduku zato sutra jasno i glasno sa svih tribina, svim srcem BRONDBY NEKA PADNE ODMAH NA POČETKU!!

Molimo sve navijače Hajduka koji idu na sjevernu tribinu da uđu sat vremena prije početka utakmice radi uspješne izvedbe koreografije."

Ne treba dati bilo kakvog povoda, iduća kazna bit će izbacivanje

Ne sumnjamo kako će Hajduk imati žestoku podršku s tribina i da će navijanje biti jedno od najboljih u novijoj povijesti kluba. Ljudi su se nakon dva i pol mjeseca bez Poljuda zaželjeli Hajduka i silna će energija večeras biti usmjerena prolazu u play-off

Još kad bi sve prošlo bez baklji, bez povika poput "Ubij Srbina", "Za dom spremni" i svega ostalog što će UEFA dočekati na nož i izbaciti Hajduk iz Europe (tu spada i protočnost prolaza na tribinama zbog koje je Hajduk znao biti kažnjen). "Lopta" je u posjedu navijača od kojih se očekuje lucidan pas, ali i sprečavanje kontre...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider