Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Elf u nevolji

Griezmannov preokret: Francuska pobjednik grupe, Njemačka blizu ispadanja

Ovog utorka je u Ligi nacija odigrano ukupno devet utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju večeri Lige nacija, u sklopu skupine 1 Lige A, Francuska je pobijedila Njemačku s 2:1 i osvojila tu grupu, osiguravši odlazak na Final Four.

Nijemci su poveli u 14. minuti golom Tonija Kroosa iz jedanaesterca, ali u nastavku je s dva gola preokret režirao Antoine Griezmann. U 62. minuti je izjednačio odličnim udarcem glavom, a u 80. iz penala koji je u najmanju ruku bio sumnjiv. Njemački reprezentativci žestoko su protestirali kod srpskog arbitra Milorada Mažića, ali on je ostao ustrajan u svojoj odluci i pokazao je na bijelu točku što je Griezmann iskoristio i pretvorio u pogodak.

Ovakav ishod znači da, osim što je Francuska nedostižna na vrhu, i da je Njemačka u prilično nezavidnoj situaciji jer Nizozemska ima dva boda više, ali i utakmicu manje - sraz s nezainteresiranim Francuzima na svom terenu. Ako Nizozemci tu uzmu sva tri boda, doći će na šest te će utakmica posljednjeg kola Njemačka - Nizozemska biti apsolutno nebitna jer će se znati da su Nijemci ispali.

U Ligi B Ukrajinci su domaćom pobjedom nad Češkom (1:0) postali pobjednici skupine, u kojoj su još Slovaci. Velšani su pobjedom u Dublinu protiv Irske (1:0) preuzeli vodstvo i u izravnom okršaju s Dancima odlučit će o prvom mjestu skupine.

U Ligi C Slovenci su ostali prikovani za dno skupine 3, ali više nemaju nulu na svom kontu jer su uspjeli uzeti bod u Ljubljani protiv Cipra (1:1).

Samo tri dana nakon što su kod kuće izgubili od Gibraltara, koji je slavio povijesnu prvu pobjedu, Armenci su u Erevanu deklasirali vodeće Makedonce s čak 4:0. Inače, Gibraltar je i drugi put slavio, kod kuće su s 2:1 preokretom pobijedili Lihtenštajn.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider