Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Tragične pogreške"

Grčki mediji: "Zagrebačko poniženje stajalo nas je Svjetskog prvenstva"

Raspoloženje u grčkim medijima nakon utakmice s Hrvatskom i nije bilo toliko apokaliptično.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grčki mediji nisu opleli po svojim reprezentativcima nakon uzvratne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Svjesni da su ispali od kvalitetnije reprezentacije, apostrofirali su činjenicu da je praktički sve bilo jasno nakon maksimirske rapsodije Vatrenih.

"Naši igrači su odigrali dobru utakmicu, ispraćeni su pljeskom s Karaiskakisa, ali ne idemo na Svjetsko prvenstvo zbog loše zagrebačke večeri", piše Ta Nea.

Slično je utakmicu doživio i Ekathimerini.

"Više od 20 tisuća navijača vjerovalo je da se možemo vratiti. Nažalost, Hrvatska odlazi na Svjetsko prvenstvo zahvaljujući našem bijednom izdanju na Maksimiru. U uzvratu je Grčka odigrala puno bolje u formaciji 4-2-3-1 nego u onih 3-6-1 u Zagrebu, ali ni taj značajni napredak nije bio dovoljan da se ugroze Hrvati."

"Ostajemo na čekanju za Katar 2022. jer se Hrvatska pokazala kao vrlo visoka prepreka. Ali, za utjehu nam ostaje da bismo, s ovakvim izdanjem u prvoj utakmici i Manolasom kojeg je FIFA suspendirala, bili do kraja u igri za prolaz. Naša igra je u uzvratu bila okretna, ali ne pretjerano sadržajna i učinkovita", ističe Amna.

OnSports se također pokušava utješiti napretkom u grčkoj igri.

"Grčka je pokazala da nije vrijedna onog poniženja u Zagrebu. Jasno je kako smo u prvoj utakmici izgubili šansu za plasman. Neće nas biti u Rusiji, ali je ova grupa pokazala da u budućnosti može nazočiti velikim događajima. Materijal postoji, vratila se obiteljska klima i okrećemo se idućim kvalifikacijama."

"Onih 10 posto šanse koje nam je nakon prve utakmice davao Sokratis Papastathopoulos bilo je baš laskavo za nas. Tragične pogreške iz prve utakmice su presudile našoj nacionalnoj vrsti, bila je to zagrebačka noćna mora, a na Karaiskakisu se igralo za dostojanstvo i čast. Nama je glavno da je postignut realni cilj, postali smo momčad. Ne zaboravimo da smo u prošlim kvalifikacijama gubili od Farskih Otoka", za kraj će grčka Gazzetta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider