Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Grant u Hajduku: Čudo ili marketinški trik?

I prije sastanka u Londonu između Hajduka i Granta, u engleskim je medijima zabilježen nagoviještaj senzacije, a neki u Grantovu dolasku vide najavu još krupnijih stvari: da će Hajduk uskoro kupiti Grantov prijatelj i bivši šef - Roman Abramovič.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dolazi li Avram Grant u Hajduk i kupuje li bijele njegov prijatelj Roman Abramovič? Stoje li iza cijele priče kako podrška tako i interes politike? Dok se Hajdukovo izaslanstvo ne vrati iz Londona, evo kako se stvari zasad čine. 

>> Povijesni transfer: Tko je novi mogući trener Hajduka?

>> Senzacija na Poljudu: Avram Grant u Splitu već sljedećeg tjedna

Za glasilo londonskih Židova, Jewish Chronicle, Grant je najavio da će njegov idući posao biti veliko iznenađenje, a nakon sastanka o događaju je među ostalim izvijestio The Sun i najavio mogući Grantov angažman u Hajduku.

No priča još djeluje vrlo nestvarno, pa su i Splićani zasad vrlo skeptični. Od građna se čuje većinom 'ma nema govora', 'to su samo priče' i '0.1 posto šanse ima da Grant dođe u Split'.

Priča donekle podsjeća na onu ljetnu bombu, kako Samuel Eto'o pojačava uzbekistanski klub Kuruvči. I baš kako što Grant stiže u Split idućeg tjedna, tako je i Eto'o tada sletio u Taškent, ali ipak nikad nije zaigrao za Kuruvči.

Stručnjaci za marketing i komunikacije znaju zašto se rade takve stvari.

'Umjesto da se priča o krizi, priča se o novom treneru. Ako gledamo s komunikacijskog aspekta, priča se o zvijezdi, a Split živi za hajduk i priče oko Hajduka.Ovo je jedna pozitivna priča i nitko neće zamjeriti ako ne bude ništa od nje', misli Krešimir Macan, komunikacijski stručnjak.

No Grantov dolazak u Hajduk ipak ne treba unaprijed otpisati. Tako neki u Grantovu dolasku vide najavu još krupnijih stvari: da će Hajduk uskoro kupiti Grantov prijatelj i bivši šef - Roman Abramovič. Nove ozbiljne promjene u Hajduku naziru se i u isključenosti sportskog direktora Buljana iz cijele priče. Pitanje je koliko još uopće vrijedi njegova pozicija šefa struke.

Nasuprot tomu, ključnu ulogu u pregovorima s Grantom ima Giovanni Rosso, čovjek s velikom karijerom u Izraelu i izraelskim državljanstvom, na čijem je dolasku u Hajduk navodno inzistirao ministar Primorac.

Visoka politika, hrvatsko-izraelski odnosi, ruski tajkun - prvoklasna drama na poljudskoj pozornici...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider