Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Želimo na Euro'

Gračan dovršava Kovačev posao: Najviše igrača iz - Lokomotive

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine, u srijedu 3. rujna (16:00), gostovanjem u Latviji završava natjecanje u skupini 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo kojem je 2015. domaćin Češka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Nenad Gračan za posljednju utakmicu u skupini, u kojoj Hrvatska brani prvo mjesto na kojem se nalazi od prvog kola, nije mogao računati na nekolicinu igrača koje je Niko Kovač priključio A reprezentaciji (Jedvaj, Vrsaljko, Brozović, Halilović, Pašalić, Pjaca), a zbog ozljeda su još otpali Čalušić, Šimunović i Bradarić. Umjesto njih izbornik je pozvao Herdija Prengu, Antu Ćorića i Darija Čanađiju.

'Motiv je velik, želimo na Euro'

"Situacija u momčadi je dobra. S velikom željom i motivom čekamo utakmicu. Dobrom igrom i pobjedom želimo osvojiti prvo mjesto, pa se okrenuti dodatnim kvalifikacijama. Želja je ove generacije da napravi nešto što već dugo nismo i plasira se na Europsko prvenstvo", rekao je izbornik Gračan u ponedjeljak na konferenciji za medije u Zagrebu.

Činjenica da ima oslabljenu reprezentaciju nije obeshrabrila Gračana: "Prioritet je A reprezentacija i s tom smo pričom zgotovili. Imamo dobru reprezentaciju, bez obzira što su neki u seniorskoj reprezentaciji. Onima koji su ostali ovo može biti motiv, jer vide da se dobrim igrama može doći i do A selekcije", istaknuo je Gračan koji je kormilo mlade reprezentacije preuzeo od sadašnjeg izbornika A vrste Nike Kovača, koji mu je u naslijeđe ostavio darovitu momačad na prvom mjestu kvalifikacijske skupine.

Petorica Lokosa u kadru

"Nadam se da ćemo i završiti na vrhu, kad smo cijele kvalifikacije bili vodeći. Latvija je disciplinirana momčad, možemo biti nezgodna ako ne pristupimo ozbiljno. No, kvalitetniji smo i to moramo pokazati. Moramo odigrati onako kako možemo i onda neće biti problema", zaključio je Gračan.

Izbornik će u Latviju voditi ovih 18 igrača: Oliver Zelenika (Lokomotiva), Toni Gorupec (Lokomotiva), Antonio Milić (Hajduk), Dario Župarić (Pescara), Niko Datković (Spezia), Ante Ćorić (Dinamo), Domagoj Pavičić (Lokomotiva), Josip Mišić (Osijek), Stipe Perica (NAC Breda), Mijo Caktaš (Hajduk), Ante Rebić (Leipzig), Dominik Livaković (Zagreb), Nino Galović (Split), Herdi Prenga (Lokomotiva), Dario Čanađija (Rijeka), Marko Rog (Split), Dražen Bagarić (Split), Petar Mišić (Lokomotiva).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider