Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okreće novi list

Gotovo je: Nakon 20 godina sjajne karijere Henry je rekao 'dosta'

Francuski nogometaš Thierry Henry (37) obznanio je putem svog Facebook profila da nakon 20 godina sjajne karijere odlazi u igračku mirovinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nakon 20 godina karijere odlučio sam se povući iz profesionalnog bavljenja nogometom. Bilo je to jedno nevjerojatno putovanje i želim se zahvaliti svim navijačima, suigračima, svim ljudima s kojima sam radio u Monacu, Juventusu, Arsenalu, Barceloni, New York Red Bullu i naravno osobama iz reprezentacije Francuske", napisao je Henry na svom profilu.

"Vrijeme je za novu karijeru, drugačiji put. Sretan sam što mogu reći da se vraćam u London i da se pridružujem timu Sky Sportsa. Dijelit ću svoja mišljenja, iskustvo i opservacije koje sam učio tijekom svih ovih godina".

"Sa sobom nosim nevjerojatne uspomene (uglavnom dobre) i predivno iskustvo. Nadam se da ste uživali gledajući isto toliko koliko sam ja uživao sudjelujući u utakmicama. Vidimo se na drugoj strani...", napisao je najbolji strijelac Topnika i reprezentacije Francuske.

Tijekom uspješne karijere Henry je osvojio 19 klupskih trofeja, a u dresu francuske reprezentacije je bio svjetski (1998.) i europski prvak (2000.).

Kao napadač Arsenala postigao je 175 pogodaka u 258 utakmica, dok je u dresu trikolora nastupio 123 puta i bio strijelac 51 gola. 

Od individualnih nagrada istaknimo da je pet puta bio proglašen najboljim francuskim nogometašem, te je dva puta bio najbolji igrač engleske Premierlige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider