Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Gotova prodaja: Hajduk dobio nove vlasnike

Na press konferenciji u zagrebačkom hotelu Westin, javnost je doznala i posljednjeg, najvećeg ulagača u Hajduk. Radi se o Ivanu Rimcu, poduzetniku porijeklom iz Hercegovine koji je donedavno živio i radio u Njemačkoj, a koji je u splitski klub uložio nešto više od 11 milijuna kuna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je danas završio prodaju svojih dionica za koje je u 4. krugu dobio priželjkivanih 81.035.000 kuna, kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Westin predsjednik splitskog prvoligaša Mato Peroš, istaknuvši da je građevni poduzetnik Ivan Rimac uplatio zadnjih 11 milijuna kuna za dionice u 4. krugu.

'Ja sam rođen u selu Lištanima pokraj Livna, a to je kraj koji je dao mnoge vrhunske nogometaše kao što su Davor Šuker, braća Kovač, Mirko Hrgović. Kako je jedan Livnjak, Joke Andabaka, otvorio kupnju dionica, smatrao sam obvezom da ju ja zatvorim i tako pomognem Hajduku, jer znam što su za nas u iseljeništvu značili Hajduk i Dinamo', kazao je Rimac, vlasnik projektantske kuće RIMC.

Grad Split vlasnik je ključnih 51 posto dionica, no i on možda krene u prodaju svog dijela

Ivan Rimac je godinama radio kao građevni poduzetnik u Njemačkoj, a u Hrvatsku se vratio 2001. Još je kazao da mu je čast biti Hajdukovim dioničarem te da su njegove dionice dar brojnim navijačima Hajduka s obje strane Dinare.

Predsjednik Hajduka najavio je da će u četvrtak na stadionu u Poljudu na konferenciji za novinare biti predstavljena nova vlasnička struktura Hajduka i da neće biti 5. kruga prodaje dionica.

'Kako je na računu Hajduka već 31 milijun kuna, nakon 12 godina možemo konačno normalno poslovati', kazao je direktor kluba Fredi Fiorentini koji je s ponosom istaknuo da je Hajduk prvi među nogometnim klubovima počeo i uspješno završio privatizaciju. Od sada će biti znatno lakše raditi u klubu kad se znaju vlasnici', dodao je.

Po njegovim riječima sada slijedi upis na Trgovačkom sudu u Splitu u sudski registar, nakon čega se saziva Hajdukova dioničarska skupština koja će izabrati Nadzorni odbor i Upravu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider