Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europska liga

VIDEO Gostujuće pobjede Napolija, Evertona i Zenita, remi Rome i Feyenoorda

Nogometaši Napolija, Evertona, Zenita i Club Bruggea načili su veliki korak prema plasmanu u osminu finala Europske lige nakon što su ostvarili gostujuće pobjede u prvim susretima 16-ine finala najmasovnijeg europskog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napoli je u Turskoj svladao Trabzonspor 4-0, Everton je u Švicarskoj slavio protiv Young Boysa 4-1, Club Brugge je pobijedio danski Aalborg 3-1, dok je Zenit u Eindhovenu bio bolji od PSV-a sa 1-0.

Napoli je protutnjao Turskom pobijedivši Trabzonspor 4-0. Talijani su već nakon pola sata vodili 3-0 golovima Henriquea (6), Higuaina (20) i Gabbiadinija (27). Uvjerljivu pobjedu potvrdio je Zapata u sudačkoj nadoknadi. Napoli je mogao i uvjerljivije slaviti, no Mertens je promašio kazneni udarac u 85. minuti. Ivan Strinić nije imao pravo nastupa za Napoli.

Hoarau je u 10. minuti donio radost navijačima Young Boysa, no Lukaku s dva (24, 39) i Coleman (28) s jednim golom brzo su ih utišali. Lukaku je pobjedu Evertona potvrdio svojim trećim golom u 58. minuti. Pet minuta kasnije branič Evertona Stones je pocrvenio skrivivši kazneni udarac, no Hoarau je bio neprecizan.

Club Brugge je također rutinski odradio posao protiv Aalborga koji je izbacio zagrebački Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Belgijanci su poveli 3-0 golovima Oularea (25), Refaelova (29) i Petersena (61-autogol), a poraz domaćina je ublažio Helenius (71-11m).

Zenit je u lošem susretu u Eindhovenu pobijedio PSV 1-0, a pogodak odluke zabio je Hulk u 64. minuti.

Wolfsburg je pobijedio Sporting 2-0 uz dva gola Dosta (46, 63). Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije nastupio za njemački sastav zbog ozljede.

Identičnu pobjedu ostvario je i Dnjipro protiv Olympiakosa. Susret je igran u Kijevu, a strijelci su bili Kankava (50) i Rotan (54). Nikola Kalinić igrao je za Dnjipro od 46. minute.

Roma je u Rimu odigrala 1-1 protiv Feyenoorda. Domaćin je poveo golom Gervinha (22), a izjednačio je Toornstra (55). Utakmica je prošla u sjeni velikih nereda nizozemskih navijača u centru Rima. Policija je privela više od 30 navijača Feyenoorda, a nekoliko osoba je ozlijeđeno. Najgore je bilo na poznatim "Španjolskim stubama" gdje su nizozemski navijači gađali policiju bakljama, dimnim bombama, bocama i kamenjem. Uništeno je i nekoliko izloga, skutera i automobila.

Bez pobjednika je završio i ogled između Torino i Athletic Bilbao, na koncu je bilo 2-2. Baskijski sastav je poveo golom Williamsa u 9. minuti, no Torino je do konca poluvremena preokrenuo rezultat golovima Maxi Lopez (18, 42). U drugom dijeli Athletic je uspio izjednačiti, a strijelac je bio Gurpegi (73).

Uzvratni susreti su 26. veljače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider