Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ni riječi o Ronaldu

Gospodin Modrić: Nakon ovacija se sjetio suigrača iz - obrane

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je u nedjelju na utakmici s Levanteom prvi put nakon četiri mjeseca bio u početnoj postavi madridskog Reala, istaknuo je ulogu još jednog povratnika središnjeg braniča Sergija Ramosa u važnoj prvenstvenoj pobjedi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Reala Carlo Ancelotti bio je pun pohvala za ulogu Luke Modrića i njegov utjecaj na dvostrukog strijelca Garetha Balea u dvoboju s Levanteom, u kojem je hrvatski reprezentativac bio u početnoj postavi i igrao do 78. minute.

"Modrićeva nazočnost na terenu ostavlja više slobode Baleu i mogućnosti da se priključuje suigračima. Dobro se poznaju još iz Tottenhama i nema nikakve sumnje da se Bale ugodnije osjeća na terenu kad je Modrić u igri", izjavio je Ancelotti čija je momčad ostvarila tek drugu pobjedu u posljednjih pet nastupa u španjolskom prvenstvu, zbog čega su vodeće mjesto na ljestvici prepustili Barceloni.

Nakon tih pet dvoboja ovo je bio prvi u kojem je od prve minute mogao računati ne samo na Modrića, već i na pouzdanog srednjeg braniča Sergija Ramosa, čiju je važnost za igru Reala istaknuo baš Modrić: "Strašno je bitno da nam se Sergio vratio. Njegova osobnost i kvaliteta su jako važni za našu momčad", rekao je Luka Modrić u izjavi za Realov službeni internetski portal.

Protiv Barcelone na kontre

"Igrali smo dobro, pogotovo u prvom poluvremenu. Ovo je bila vrlo važna pobjeda koja će nam pomoći u pripremama za dvoboj s Barcelonom", izjavio je Modrić te otkrio kako bi se igrači Reala trebali postaviti u nedjelju na Nou Campu:

"Oni će držati loptu, a mi se moramo koncentrirati na našu igru. Moramo iskoristiti što više prilika i biti jedinstveni, kako u napadu, tako i u obrani."

S Modrićevim se analizom složio i Ancelotti: "Cijela je momčad protiv Levantea pokazala više želje i koncentracije. Svi su razumjeli svoju zadaću. U prvom poluvremenu smo igrali s puno samopouzdanja, ali malo me zabrinjava drugo poluvrijeme. Onako kako smo odigrali prvo poluvrijeme, tako moramo u nedjelju odigrati cijelu utakmicu", zaključio je talijanski stručnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider