Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On se nikad ne buni

Schildenfeld progovorio o sukobu Čačića i Lovrena

Gordon Schildenfeld ne namjerava posredovati u sukobu izbornika Čačića i Lovrena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad bi dolazio na stadion, još od Borongaja smo znali da je to on, Mustang koji vozi Gordon Schildenfeld ima, za one koji vole automobile, divan zvuk. Sad je pak došao novim Mustangom. Ne novim u smislu tek proizvedenog, već je nov na parkingu igrača Dinama, sada je tamo stajao prekrasan Mustang, savršeno očuvan, a proizveden 1967. godine.

No pustimo limene ljubimce, nogomet je ipak u prvom planu. Ali i prije nego što smo stoperu Dinama i reprezentacije postavili pitanje, rekao je:

"Prvo pitanje sigurno će biti o Lovrenu i izborniku Čačiću."

Nije bilo prvo, ali je bilo pripremljeno. Ipak smo krenuli od HNL-a, Dinamo sad čekaju dvije utakmice u par dana, prvo ‘fenjeraš’ Zagreb, a onda Rijeka na Rujevici.

"Pustimo Rijeku, treba prvo dobiti Zagreb", veli Šifo.

Kako god, ali nije li se malo problematično koncentrirati na Zagreb kad je za tri dana derbi?

"To je stvarnost, moraš se koncentrirati na prvu utakmicu, dobiti je i po mogućnosti ne raditi gluposti. Bolji jesmo, ali teren pokazuje je li to baš tako. Prošla utakmica sa Zagrebom bila je teška, istina, teren je bio nemoguć, a sad je malo drukčije, moći ćemo igrati svoju igru. Ne očekujem baš ‘borbu’ kao tada u Kranjčevićevoj."

Koliko se igrač u takvoj utakmici čuva da ne bi propustio derbi?

"Nema vam toga. To vam je kao da se sad pripremam za Euro pa neću igrati HNL da bih se sačuvao. Nama je sad doista najvažniji Zagreb, da to izgubimo, onda je utakmica s Rijekom druga priča. Na takvim se utakmicama dobiva prvenstvo, s nova tri boda u Rijeci možemo mirnije igrati, još probati povećati prednost."

I s reprezentacijom ste imali dvije lakše utakmice, slične vas čekaju do Eura. Kako se u reprezentaciji diše na takvim ipak manje važnim utakmicama?

"I tamo imaš svoje rutine, treninge, a reprezentacija je nešto posebno. Dobro, nije to kao igrati sa Španjolskom, ali i u prijateljskim utakmicama predstavljaš zemlju, nema zezancije s nacionalnom vrstom, a i izbornik može vidjeti na koga računati, na čemu raditi."

Protiv Mađarske dogodio se taj incident, koji je eskalirao, između Čačića i Lovrena.

"Nemam nikakvih komentara, to je njihova stvar."

Vas jedno vrijeme nisu zvali, a niste se nikad bunili ni zbog toga ni zbog klupe...

"Zašto bih se bunio, poštujem odluke izbornika."

Biste li posredovali u mirenju izbornika i Lovrena?

"Nije to moj problem, to oni moraju riješiti."

Vi ste ostali bez jednog konkurenta za stopersku poziciju.

"Ne bih na to tako gledao, Lovren je reprezentativac, dobar je igrač."

Kako vam se sviđa raspored na Euru, činjenica da sa Španjolskom igramo na kraju?

"Ma ne znam, tako je bilo i na prošlom Euru pa smo dobili prvu, sve je bilo super, a na kraju ispali. Teška je skupina, ali to je Euro i nitko tamo nije slučajno. Evo, Mađari, mi smo kao bolji, ali kad su u drugom dijelu opalili agresivnu igru, nije bilo lako."

Vratimo se Dinamu, je li utakmica s Rijekom utakmica odluke?

"Ne gledam tako, što ako izgubimo od Zagreba? Do kraja, dok matematički ne bude gotovo, ne možeš reći da je odlučujuća, nikad ne znaš tko te može iznenaditi, dogodi ti se loš dan."

Zadnji je put Dinamo tamo bio bolji pa nakon isključenja Taravela izgubio.

"Eto, nikad ne znaš što će se dogoditi u utakmici. Rijeka je s razlogom odmah iza nas. Ipak prvo idemo ‘riješiti’ Bobana i Medića, a onda ćemo o Bezjaku i Balaju."

Olympiakos je opet prvak Grčke, Tudor u PAOK-u nije uspio, AEK se zanima za Zorana Mamića...

"Da, Olympiakos je već na ‘godišnjem’. Imat će lijepi dugi odmor, dva mjeseca. To je previše, jednom sam imao 40 dana i, kad sam se vratio, nisam znao bih li loptu udario nogom ili rukom, izgubiš sav ritam. No ne bih se bunio, ha-ha. U PAOK-u je specifično s tim navijačima, tako je bilo i Tudoru – tako trener jedan tjedan odlazi, drugi ne odlazi, tako je bilo i kad sam ja bio tamo šest mjeseci, 60 puta se smjenjivalo trenera. Ne, Grci me nisu zvali zbog Zokija, ali dobar je to klub, imaju novi stadion, drugi su", zaključio je Schildenfeld, a na kraju razgovara primijetili smo i jednu neobičnu, originalnu tetovažu.

"To je crtala starija kći, odnio sam to na papiru, još nedostaju trava, baloni..."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider