Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U tri države

Počinje još jedno zanimljivo natjecanje: Glavni favorit stigao desetkovan

Natjecanje članica CONCACAF-a održava se od 1963. godine, a po sadašnjoj formuli i nazivu od 1991. godine.

Navijači Meksika (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Od 15. lipnja do 7. srpnja Sjedinjene Američke Države, Jamajka i Haiti ugostit će 15. izdanje Gold Cupa, nogometnog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba.

Natjecanje članica CONCACAF-a održava se od 1963. godine, a po sadašnjoj formuli i nazivu od 1991. godine.

Najuspješnija je reprezentacija Meksika sa sedam osvojenih naslova, a slijede aktualni prvaci reprezentacija SAD-a sa šest naslova.

U skupini A će igrati Meksiko, Kanada, Martinik i Kuba, u skupini B su Kostarika, Haiti, Nikaragva i Bermuda, u skupini C Honduras, Jamajka, Salvador i Curacao, a skupini D SAD, Panama, Trinidad i Tobago te Gvajana.

Dvije najbolje ekipe iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Otvaranje Gold Cupa je 15. lipnja na stadionu Super Bowl u Pasadeni utakmicom između Kanade i Martinika, a finale je 7. srpnja na stadionu Soldier Field u Chicagu. Dvije utakmice iz skupine B igrat će se u San Joseu (Kostarika), a dvije utakmice iz skupine C u Kingstonu (Jamajka)

Meksikanci dolaze na prvenstvo bez ponajboljih igrača Javiera Chicharita Hernandeza, Hectora Herrere, Carlosa Vele, Hirvinga Lozana i Jesusa Corone, no Gerardo Martino i dalje ima momčad koja je glavni favorit za naslov prvaka.

Amerikance će predvodi veznjak Christian Pulisic te napadač Jozy Altidore, a kao jedna od zvijezda turnira označen je mladi kanadski napadač i član njemačkog prvaka Bayerna Alphonso Davies, koji je na zadnjem Gold Cupu 2017. godine bio prvi strijelac turnira premda je imao svega 16 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider