Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Broj zbog Pepa, idol Žuti

VIDEO Rakitić predstavljen u Barceloni: Hoće li OVIME kupiti navijače?

Hrvatski nogometni reprezentativac predstavljen je u svom novom klubu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić i službeno je postao član Barcelone, nakon što je prošao liječnički pregled i potpisao petogodišnji ugovor. Rakitić je uzeo broj 4, kojeg je u Barci nosio Cesc Fabregas prije odlaska u Chelsea.

Donedavni veznjak Seville u 9 sati ujutro se pojavio u prostorijama kluba. U sat vremena je odradio seriju medicinskih testova, te nakon toga u društvu predsjednika kluba Josepa Marije Bartomeua i dopredsjednika Jordija Mestrea potpisao ugovor. Na stadionu ga je pozdraviti nekoliko stotina navijača, kojima je zauzvrat ispucao nekolicinu lopti na tribinu. Osim novog dresa, Rakitića je dočekao i novi auto kojeg će voziti kao član Barce.

Na press konferenciji koja je uslijedila Rakitić je dao izjavu kojom će zasigurno kupiti navijače: "Barceloni sam rekao snažno DA kao na svom vjenčanju."

'Igrat ću tamo gdje me trener stavi'

"Osvajanje Europa lige sa Sevillom učinilo me je još gladnijim kad su trofeji u pitanju", rekao je Rakitić.

Odmah je naglasio kako neće postavljati nikakve zahtjeve pozicije u momčadi: "Igrat ću tamo gdje me trener stavi."

Upitan za komentar interesa Reala da ga dovede u svoje redove Rakitić je rekao: "Oduvijek sam želio biti igrač Barcelone."

Broj 4 uzeo zbog Guardiole, idol - Prosinečki

Nije ga zaobišlo niti pitanje o Svjetskom prvenstvu u Brazilu: "Sve je jednostavno i čisto. Nije bilo lako igrati protiv Brazila, Kameruna i Meksika bez saznanja gdje ću igrati iduće sezone, ali ništa me nije moglo spriječiti da se koncentriram na momčad i igram ponosno za svoju reprezentaciju."

Rakitić će od iduće sezone u sredini terena kad bude Clasico voditi bitku protiv reprezentativnog suigrača Luke Modrića: "Volio sam igrati s njim uvijek, ali ovaj put će biti drukčije.

Otkrio je i zbog koga je uzeo broj 4: "Zbog Pepa Guardiole! Nadam se da ću u Barceloni ostaviti jednaki trag kao i on."

Na pitanje o idolima pohvalio je trojicu novih suigrača - Xavija, Iniestu i Busquetsa, a onda ipak izdvojio jedno ime: "Robert Prosinečki! Zato jer sam Hrvat. On je mogao plesati s loptom."

Od Rakitića se očekuje da loptama prema naprijed hrani Messija i Neymara: "Nadam se da ih mogu obojicu učiniti još boljima. Protiv Neymara sam igrao nedavno, a Messi je samo jedan i sa svojom snagom i odgovornošću bit ću im na raspolaganju."

Puno se priča o transferu Luisa Suareza u Barcelonu, a Rakitić bi volio da postanu suigrači: "Puno njemu govori da se ispričao. Vjerujem mu kad kaže da se to više neće ponoviti. Što se tiče njegovih nogometnih kvaliteta, na tome mu treba čestitati."

Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta izrazio je zadovoljstvo finiširanim poslom: "Rakitić će nam dati različita rješenja u igri. Vjerujem da će se brzo integrirati u naše ideje, drago mi je da je sama operacija sa Sevillom bila vrlo dobra."

Podsjećamo, Barcelona je Sevilli za Rakitića platila 16 milijuna eura, a Ivan će u novom klubu godišnje zarađivati 4 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider