Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Soudani kao motor

Dinamo preokretom do četvrtfinala Kupa, domaćini bijesni zbog Bebeka

Znatno teže od očekivanog Dinamo je prošao dalje u Kupu.

Rezultatom 3:1 Dinamo je pobijedio Mladost iz Ždralova i prvi izborio četvrtfinale Kupa.

Modri su u bjelovarskom predgrađu imali dosta problema, više od sat vremena nisu uspijevali otključati vrata domaćih koja je fenomenalno čuvao Kristijan Srbljanović.

U prvih pola sata mogao je Dinamo riješiti pitanje prolaska, ali Srbljanović je izluđivao igrače gostiju i pružio priliku svojim suigračima da iznenada dođu u vodstvo.

Iz kornera je u 38. minuti u gužvi pred Ježinom najspretniji bio Ivan Starčević koji zabija za veliko slavlje domaćih. S prednošću Mladosti otišlo se na odmor, a Zoran Mamić nije na poluvremenu ništa htio mijenjati. Ipak, kada je vidio da momčad nije reagirala na željeni način u prvim minutama nastavka, Mamić vuče ključni potez.

U 53. minuti u igru je ušao El Arbi Hillel Soudani umjesto neprimjetnog desnog beka Ivana Borasa i Dinamo je u 62. izjednačio najviše zahvaljujući Alžircu koji je probio desnu stranu i pronašao Armina Hodžića na drugoj vratnici koji nije imao težak zadatak. Potpuni preokret stiže u 70. minuti kada Angelo Henriquez zabija nakon odlične akcije Pavičića i Ćorića.

Sporna situacija u 83. minuti

Nije se Mladost predavala, a u 83. minuti dogodila se sporna situacija u šesnaestercu Dinama. Pleić je napravio vrlo dobar prodor i pao poslije duela sa Šunjićem, ali riječki sudac Ivan Bebek samo je pokazao da se igra dalje što je izazvalo dosta negodovanja kod domaćih, i igrača i navijača.

Nekoliko minuta kasnije Soudani je pogotkom nagrađen za to što je svojim ulaskom potpuno razbudio Modre i spriječio senzaciju. Dugom loptom ga je pronašao Šovšić, a Alžirac nije imao težak posao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider