Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i celtic ima koristi

VIDEO Ludilo u Glasgowu: Rangersi se nakon četiri godine vraćaju u prvu ligu!

Pogledajte kako su igrači i navijači Rangersa slavili povratak u prvu ligu nakon četiri godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon financijskog kolapsa, točnije potpunog bankrota, Glasgow Rangersi su se uz veliku pomoć vjernih navijača malo po malo oporavljali te se sada napokon vraćaju u škotsku nogometnu elitu. Veliki je to plus za tamošnji nogomet koji poprilično stagnira na klupskoj razini otkako nema ponajboljeg njihovog kluba u elitnom rangu.

Osigurali su to minimalnom pobjedom protiv Dumbartona, a donio ju je Tavernier. Sad se mogu mirno pripremati za 17. travnja i polufinalni dvoboj Kupa s omraženim im protivnikom Celticom.

No, upravo taj rivalitet znači sponzore i prihode, kojih je po sezoni za otprilike 20 milijuna funti manje nego što bi bilo da su oba kluba bila zajedno u ligi kroz posljednje četiri sezone. Izgubljeno je otprilike 70 milijuna funti prihoda u tom razdoblju za svaki od klubova, ako je vjerovati pedantnim analitičarima.

Stoga, na dobitku su svi, klupske uprave, škotski nogomet, navijači, sponzori, mediji... Ne čudi što već sad s naslovnica "vrišti" ova vijest popraćena s "Rangersi, dobrodošli natrag".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider