Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Između redaka

Čelni čovjek svjetskog nogometa najavio uvođenje video-tehnologije

Dojmovi na Kupu konfederacija su izvrsni i sve vodi u smjeru uvođenja video-tehnologije kao sastavnog dijela svake važnije nogometne utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Video-tehnologija (VAR), koja nogometnim sucima pomaže u rješavanju spornih situacija na utakmicama, budućnost je nogometa, izjavio je u utorak predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Na sinoćnjoj utakmici između Njemačke i Australije, u kojoj su Nijemci slavili sa 3:2, glavni sudac je nakon gledanja video snimke priznao gol Australacima nakon što je Tomi Jurić igrao rukom, ali je odlučeno da nije imao namjeru.

Osim u tom slučaju, VAR je još par puta na Kupu konfederacija u Rusiji utjecao na odluke suca. Najprije je Portugalu na utakmici protiv Meksika poništen gol zbog zaleđa, a iz istog su razloga Čileanci protiv Kameruna ostali bez pogotka.

Infantino ne skriva zadovoljstvo time kako je prošao novi projekt i ističe da FIFA čini ono što žele svi ljubitelji nogometa.

"Jako sam zadovoljan video-tehnologijom. Vidjeli smo kako video može pomoći sucima da donesu prave odluke. Zbog toga se uvodi VAR. Video-tehnologija ovdje na Kupu konfederacija će pokazati potencijalne slabosti koje se mogu ispraviti i eliminirati", kazao je Infantino koji u Rusiji prati Kup konfederacija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider