Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima težak zadatak

Gianfranco Zola preuzeo klub u kojem je okončao svoju sjajnu karijeru

Bivši proslavljeni talijanski nogometni internacionalac i reprezentativac 48-godišnji Gianfranco Zola novi je trener Cagliarija, prvoligaša sa Sardinije, objavio je u srijedu klub na svojoj službenoj internetskoj stranici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski prvoligaš Cagliari koji se trenutno nalazi u zoni ispadanja iz Serie A, na 16. mjestu sa samo 12 bodova iz 16 utakmica, brzo je pronašao zamjenu za smijenjenog češkog stručnjaka Zdeneka Zemana.

"Novi trener naše prve momčadi, počevši od 28. prosinca, kad će se igrači ponovno okupiti, bit će Gianfranco Zola", objavio je Cagliari na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Zola, koji je rođen na Sardiniji, upravo je u Cagliariju 2005. godine zaključio svoju bogatu igračku karijeru koja ga je vodila od nižerazrednih Nuoresea i Torresa, preko Napolija i Parme do londonskog Chelseaja, u čijem je dresu igrao sedam godina, te u 229 nastupa postigao 59 pogodaka.

Zola je za Cagliari igrao od 2003. do 2005. te ga iz Serije B vratio u prvoligaško društvo, a u 74 utakmice postigao je 22 pogotka. Za talijansku reprezentaciju ovaj je napadač u razdoblju od 1991. do 1997. nastupio 35 puta te zabio 10 golova. Nastupio je na Svjetskom prvenstvu 1994. u SAD-u, gdje je Italija u finalu na jedanesterce poražena od Brazila.

Zola je trenersku karijeru započeo 2006. godine, kao pomoćnik Pierluigiju Casiraghiju u mladoj talijanskoj reprezentaciji do 21 godine. Od 2008. do 2010. vodio je West Ham United u engleskoj Premier ligi, a od srpnja 2012. do prosinca 2013. bio je trener engleskog prvoligaša Watforda, s kojim je u prvoj sezoni stigao do doigravanja za ulazak u Premier ligu.

Zanimljivo je da će uz Zolu na klupi Cagliarija biti Pierluigi Casiraghi, kojemu je Zola bio pomoćnik na početku trenerske karijere u mladoj talijanskoj reprezentaciji.

Zola je došao kako bi Cagliari spasio od ispadanja u drugu ligu, a sam je zatražio ugovor samo do kraja ove sezone, kad će se vidjeti je li uspio u svojoj spasilačkoj misiji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider