Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U jeku najveće krize

VIDEO Gdje je nestao Šuker? Vrbanović sada ima novi odgovor

U jeku najveće krize u domaćem nogometu, osim nogometnih tema još jedna enigma muči nogometne djelatnike, sportaše, ali i javnost : gdje je nestao predsjednik Saveza Davor Šuker?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dramatičnih snimki sa San Sira, gdje su hrvatski huligani priredili još jednu sramotnu epizodu, Davor Šuker samo je projurio pored novinara u Milanu bez želje za ikakvom komunikacijom. Nije se pojavio ni dva dana kasnije na službenoj press konferenciji Saveza.

Predsjednik HNS-a obratio se javnosti tek priopćenjem i to tek nakon što je Nogometni savez u svom govoru prozvao predsjednik države. A onda se dogodio nezapamćeni skandal u HNL-u. Prvi put u povijesti, igrači Hajduka odbili su izaći na teren i odigrati derbi. I dok od subote traju medijske analize i ekspertize, Hrvatskom nogometnom savezu trebala su puna tri dana za reakciju. Izvršni odbor sastao se, vijećao i oglasio bez čelnog čovjeka saveza Davora Šukera, koji je navodno na putu od četvrtka.

"Pa ja znam da je na Dalekom istoku, u Bangkoku, tamo ima nekakva sjednica koju je FIFA organizirala i da će on, prema njegovim zadnjim informacijama, vratit se istog časa kad to završe", izjavio je Vrbanović.

Sjednica u Bangkoku je o nekom gorućem pitanju?

"Ha, ha, ha, ha..ne znam, ne znam...smijem se i pijem pa sam se i sam zalio, ha, ha, ha...", dodao je izvršni predsjednik HNS-a.

I tu opet počinje misterij nestanka Davora Šukera, kažemo opet, jer Šukera nitko u prostorijama saveza nije vidio ni mjesec dana uoči utakmice s Argentinom. A iz Fife je stiglo priopćenje sljedećeg sadržaja:

''Poštovani , u ovome času ne možemo vam potvrditi da gospodin Šuker prisustvuje bilo kakvom sastanku u Bangkoku, jer o sastanku, ali o Šukerovom prisustvu nemamo baš nikakvih naznaka.

Danas, pak, izvršni predsjednik Vrbanović ima novu priču:

''FIFA je demantirala nešto za što sam ja bio duboko uvjeren da se to doista tako i desilo. Naime, Davor Šuker doista ima sastanak u Bangkoku, ali ne u tom terminu. Davor Šuker tek ide na taj put. On je u Londonu na proputovanju za Bangkok. Obavio je i neke poslovne razgovore i kad obavi ovaj dio on će se vratiti.''

Zanimljivo je i to kako su još u utorak tvrdili da je predsjednik na putu od četvrtka, a na službenoj je stranici saveza i dalje stoji kako je Šuker švedskog veleposlanika primio u petak. I dok je predsjednika nogometnog saveza teže locirati nego tajne agente, stručnjaci se slažu: u trenutku najveće krize hrvatskog nogometa, predsjednik saveza trebao bi biti u svom uredu.

''Sve da je Šuker i imao nekog važnog posla u Fifi, mislim da je sve trebao otkazati i biti danas ovdje, a svojim nedolaskom je poslao poruku kako ga to pretjerano nije briga i sada se postavlja pitanje, treba li on uopće više biti na toj funkciji'', rekao je reporter Nove TV Željko Vela.

I dok se apsurdna situacija u hrvatskom nogometu nastavlja, pitanje od milijun dolara i dalje stoji: gdje je to nestao Davor Šuker i koji ga to važni posao sprječava da se konačno pojavi pred hrvatskom sportskom javnosti?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider