Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dugo će se pamtiti

VIDEO Pravi ludi tulum za oproštaj i dolazi „pokoriti“ Messija i Europu

Gabriel Jesus sprema ludi tulum za oproštaj od Brazila i dolazak u Europu...

Nakon odlično ulaska u sezonu i pet uzastopnih pobjeda u Premierligi, Manchester City ušao je u krizu igre i rezultata te krajem godine zaostaje sedam bodova iza vodećeg Chelseaja.

Londonski „plavci“ nanizali su 12 uzastopnih pobjeda i imaju značajnu bodovnu prednost, no situacija bi se od sljedećeg tjedna možda mogla okrenuti na mlin „građana“. Naime, u ponedjeljak, drugog dana nove godine na Etihad ravno iz grada Sao Paula stiže dugo očekivano pojačanje, Gabriel Jesus, 19-godišnji napadač Palmeirasa i prema mnogima, uključujući i slavnog Ronalda, trenutačno najveći talent brazilskog nogometa, koji bi uskoro sa prijestolja popularnosti u Brazilu mogla skinuti čak i Neymara.

Ludu tulum za oproštaj

Jesus će se oprostiti od Palmeirasa i brazilske lige s velikim praskom. Nakon što je s Palmeirasom osvojio naslov prvaka Brazila, ugradivši u taj naslov 12 pogodaka, organizirat će ludu "oproštaljku" i ujedno novogodišnji tulum na koji je pozvao čak 500 prijatelja i poznanika. Možemo samo zamisliti što će to biti.

„Jesus je navikao na tešku borbu. Odrastao je u siromaštvu i zato se ne boji Europe i onog što ga tamo čeka. Prilagodit će se i na englesku hranu, i na hladnoću, ma na što god treba... Jer, sve je to ništa naspram onog što je prošao u Brazilu“, kaže jedan od prvih Jesusovih trenera Jose Francisco Mamede, koji ga je trenirao u matičnom Pequeninos do Meio Ambiente de Sao Paulu.

"Jesus će pogoditi Europu poput uragana"

„Pazite što vam kažem i dobro zapamtite: Jesus će Europu pogoditi poput uragana. U roku od tri godine osvojit će Zlatnu loptu. Messi će tada biti već u zalasku, a on će preuzeti tron.“

„Građani“ su kupili mladog brazilskog napadača još u kolovozu; u utrci za Jesusom pobijedili su mnoge velike europske klubove, među njima i Real i Barcelonu, koji su također bili živo zainteresirani, iskrcavši oko 32 milijuna eura najtrofejnijem brazilskom klubu po broju osvojenih prvenstava (9).

Dres Palmeirasa kroz povijest nosili su mnogi slavni nogometaši, od Vave, Djalme Santosa i Josea Altafinija pa do Cafua, Roberta Carlosa i Rivalda.

Jesusu mnogi predviđaju sličnu pa i veću karijeru, jer doista se radi o rijetko viđenom potencijalu. Kakav je to kalibar nogometaša nedavno se mogla uvjeriti i Messijeva Argentina, koju su Brazilci u kvalifikacijskoj utakmici naprosto pomeli s terena (3:0).

Argentince razbili i izludili

Jesus i Neymar radili su pravi dar-mar i nagovijestili rađanje novog moćnog Brazila. Tko je gledao utakmicu, lako je mogao zamijetiti o kakvom se igraču radi. Kod gola Neymara prvo se sjajno zagradio i "okrenuo" čuvara, a onda briljantnom asistencijom izbacio kompletnu obranu „gaučosa“. Puno govori i podatak da je u šest kvalifikacijskih nastupa za Brazil postigao pet pogodaka. Uzimajući u obzir sve rečeno, nije teško zaključiti zašto ga Pep Guardiola čeka kao ozebao sunce, da ne kažemo kao "Mesiju".

Katalonac se nada da će Jesus svojim tehničkim kvalitetama podići posjed lopte "građana" i poboljšati realizaciju, te da će biti veliki adut Cityja kako u Premierligi tako i u nokaut fazi Ligi prvaka, gdje će mu se otvoriti mjesto jer će Kelechi Iheanacho od siječnja biti klasificiran kao igrač pristigao iz Cityjeve U-21 momčadi.

„Stalno sam u kontaktu s Guardiolom. Čini me si da je sjajna osoba. Svi znaju kakav je kao trener, ali karakter je puno važniji“, kaže Jesus o katalonskom stručnjaku.

„Naš prvi sastanak u četiri oka prošao je odlično. On je trener koji voli Brazilce i naš stil igranja.“

U „selecau“ je dobio devetku, ali u Palmeirasu je nosio 33. Taj broj na leđima želi i u Manchester Cityju. Koji god broj nosio, jasno je da će igrati u napadu. S Kunom Aguerom mogao bi tvoriti ubitačan napadački par koji će zatrpavati mreže i izluđivati protivničke obrane. Jesus je, međutim, svjestan da ga čekaju odricanja i težak rad u Premierligi.

U Englesku bi poveo cijeli kvart

„Guardiola mi je već dao neke naputke kojih se moram držati, primjerice da ne smijem piti colu. Ma meni se uopće ni ne sviđa“, ispalio je u mladenačkom stilu.

U Manchester vodi brojne članove svoje obitelji kako bi mu olakšali privikavanje na engleski stil života. Odrastao je u Jardim Periju, faveli na sjeveru Sao Paula gdje je stekao najveći broj prijatelja i nije ih se odrekao otkada je postao slavan i bogat.
„Da mogu, poveo bih sa sobom u Englesku cijeli svoj kvart. U njemu se okružen svojim ljudima osjećam spokojno, mirno i voljeno.“

I zato će pred odlazak u Europu „frendovima“ iz djetinjstva prirediti ludi tulum koji će se jamačno dugo pamtiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider