Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi slučaj Neymar?

Barcelona pred velikom odlukom: Real im kvari planove

Španjolski mediji raspisali su se o dolasku mlade brazilske zvijezde u Primeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rađa li se u Palmeirasu napokon brazilski napadač svjetske klase? Tako se čini barem prema pisanju španjolskih medija iz Madrida i Barcelone koji spominju 19-godišnjeg Gabriela Jesusa kao želju i Barcelone i Reala.

Radi se o trenutno prvom strijelcu tamošnje lige s devet pogodaka, što je dovoljno da se uzbude mnogi skauti i sportski direktori klubova diljem Europe. Barcin agent u Brazilu André Cury već mjesecima radi na transferu, piše AS i sve ovo pomalo podsjeća na dolazak Neymara.

Tu bitku protiv Reala Barcelona je dobila, a čini se kako bi ovo također mogao biti okršaj dva najveća rivala na nogometnom tržištu jer se navodno sad i Madriđani zanimaju za mladog Brazilca. U Brazilu je dva tjedna boravio i Raul Sanllehí, direktor za nogometna pitanja i Barcin pregovarač broj 1.

Navodno je odštetna klauzula mladog Brazilca 24 milijuna eura i to je cijena za Barcu, Real, Manchester United, PSG i Bayern. Za sve ostale je 40 milijuna! No, kao i mnogi u Južnoj Americi, Gabriel Jesus ima problem s vlasništvom. Čak dva menadžera imaju ukupno 55% vlasništva njegovog ugovora, 30% ima klub, 5% sam igrač itd… Navodno bi taj transfer kad se plate sve zainteresirane strane mogao doći i desetak milijuna eura više.

Barca nije odlučila što želi

U katalonskim medijima sad malo smiruju cijelu priču jer navodno čelnici kluba nisu odlučili u kojem smjeru ići. Radi se o strategiji za ofenzivni dio momčadi odnosno žele li kupiti mlade i perspektivne igrače ili iskusne golgetere koji su spremni čekati svoju priliku s klupe iza trojca Messi – Suarez – Neymar.

Paulo Dybala bio je 'rezerva' u slučaju da Neymar ne potpiše novi ugovor i napusti Camp Nou u velikom transferu. No, dogovor je ipak postignut i taj mega transfer mlade argentinske zvijezde Juventusa je otpao. Iz Villarealla bi trebao stići Denis Suarez, a od mladih krilnih napadača tu je i Munir. Želje su i Atleticov Luciano Vietto i Arkadiusz Milik, piše Mundo Deportivo

Nolito je bio meta u slučaju da se odluče na starije i iskusne rezerve. Ganjali su ga mjesecima, a njegova forma bila je sve bolja. Na kraju je igrao na Euru i Guardiola ga je odveo u Manchester City. Kevin Gameiro sad je pak 'pick' broj 1 ako se odluče na takvu strategiju, a spominju se i Carlos Bacca, Negredo, Llorente…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider