Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl u Domu sportova

Nacional lovi "Final Four" Lige prvaka: Aktualni prvak Europe stigao u Zagreb

Malonogometaši Nacionala Zagreb spremni su pokušati izboriti "Final Four" Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od srijede pa do subote Nacional Zagreb bit će domaćin elitne runde Uefe Futsal Cupa u zagrebačkom Domu sportova, a prvi suparnik bit će prvak Azerbajdžana Araz, u srijedu od 20:30 sati.

Pred novinarima su se na parketu male dvorane Doma sportova pojavili Petar Anić, tehnički direktor Nacionala Zagreb i direktor zagrebačkog turnira, malonogometaši Tihomir Novak i Kristijan Čujec, te trener hrvatskih prvaka Kujtim Morina.

„Kvalitetni su, vrlo dobri i imaju iskustvo igranja u Futsal Cupu“, započeo je svoje izlaganje trener zagrebačke momčadi Kujtim Morina te nastavio:

„Prije tri su godine čak igrali i na Final fouru, riječ je o uglavnom brazilskim malonogometašima koji imaju azerbajdžansku putovnicu. Vrlo su neugodni, tehnički potkovani, brzi...Neće nam biti lako, ali vjerujemo da smo dovoljno kvalitetni da uz pomoć navijača dođemo do važna tri boda“, rekao je Morina.

U redovima Nacionala Zagreb igra i slovenski majstor Kristijan Čujec koji je baš prije tri godine igrao za Araz kada su se plasirali među četiri najbolja europska kluba.
„Oni gotovo sve ulažu u Europu i europski rezultat. Nacionalno prvenstvo im baš i nije posebno jako. Prva utakmica protiv njih je najvažnija. Moramo pobijediti“, rekao je Čujec koji je siguran da će ga iz susjedne Slovenije doći bodriti mnogi prijatelji.

Osim Araza hrvatskim će prvacima u skupini iz koje samo najbolja momčad ide na Final four društvo praviti njemački Hamburg i ruska Ugra, aktualni prvak Starog kontinenta. S njima Nacional Zagreb igra zadnji dan, u subotu od 20:30, a iz Ugrinih redova nekako najviše prijeti Eder Lima, jedan od najboljih igrača svijeta.

„Blizu smo ostvarenju snova, domaćini smo i moramo to iskoristiti“, rekao je kapetan Zagrepčana Tihomir Novak i dodao:
„Trebaju nam dvije pobjede protiv Araza i Hamburga kako bismo sa šest bodova dočekali svojvrsno finale s Ugrom u subotu. A tada bi to bio istinski spektakl i uz naše navijače vjerujem da bismo uspjeli doći na turnir završne četvorice“, zaključio je Novak.

Tehnički direktor Nacionala Zagreb, ali i direktor zagrebačkog turnira Petar Anić naglasio je kako se ulaznice prodaju jako dobro. Cijena po danu je 25 kuna, a komplet za sva tri dana iznosi svega 60 kuna.
„Vjerujemo da će mala dvorana Doma sportova biti puna i da će navijači disati s Nacionalom“, rekao je Anić.

Prvaci Europe već su stigli u Zagreb, dok će Araz i Hamburg u hrvatsku metropolu doputovati u utorak te odraditi prve treninge u Domu sportova.

RASPORED ODIGRAVANJA:

1. kolo, 23.11.2016.
18:00 TTG-Ugra Yugorsk – Hamburg Panthers
20:30 Nacional Zagreb – Araz Naxivan

2. kolo, 24.11.2016.
18:00 TTG-Ugra Yugorsk – Araz Naxcivan
20:30 Nacional Zagreb – Hamburg Panthers

3. kolo, 26.11.2016.
18:00 Araz Naxcivan – Hamburg Panthers
20:30 Nacional Zagreb – TTG-Ugra Yugorsk

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider