Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kraj najljepše priče...

Drama, svađe i kraj romantike: Totti će ipak igrati za neki drugi klub?!

Francesco Totti ipak će zaigrati za neki drugi klub. Znamo, zvuči nevjerojatno…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjetite se samo svih onih razgovora u kojima je netko spomenuo Francesca Tottija kao jednog od gotovo izumrlih primjera nekoga tko nikad neće zaigrati za niti jedan klub osim onog u kojem je proveo cijelu seniorsku karijeru (ne i juniorsku). E, pa čini se kako tome dolazi kraj…

Jasno, ukoliko Totti ostane ustrajan u želji da profesionalni nogomet igra s navršenih 40 godina što pomalo čudi unatoč svoj njegovoj nogometnoj genijalnosti.

Povratkom Luciana Spallettija na klupu Rome pojavio se trener koji očito želi poručiti Tottiju kako bi bilo dosta. Francesco Totti je 'kralj Rima', najveći od najvećih, ali očito da klub i on više ne mogu zajedno.

Protiv Atalante je ušao u igru u 78. minuti i svojim golom donio bod Rimljanima. Nakon utakmice Spalletti je bio bijesan zbog igre svoje momčadi. Talijanska La Gazzetta dello Sport piše kako je nakon utakmice urlao na svoju momčad:

''Deset godina niste osvojili ništa, nalikujete budalama.''

Zatim je prema pisanju Gazzette, Totti odlučio odgovoriti Spallettiju, no ubrzo ga je talijanski trener prekinuo:

''Ti začepi! Ti nisi onaj koji treba pričati, nakon što hodaš po sobama i igraš karte do dva sata ujutro!''

Trener zamjera legendi kluba, za koju će mnogi reći kako je on – Roma, što navodno navlači pojedine igrače na nesportski život. Jedan od njih je i Miralem Pjanić.

Vlasnik kluba na strani trenera

Ove glasine je potvrdio i predsjednik kluba James Pallotta.

''Nije to bila samo svađa između Tottija i trenera. Ono što se dogodilo nije ništa drugačije od onoga što se dogodilo i s drugim igračima. Trener nije zadovoljan igračima'', komentirao je Pallotta

Totti je protiv Atalante upisao 728. nastup za Romu i postigao 295. pogodak i čini se kako će na tome i ostati jer je malo vjerojatno da će više ikada igrati za svoj voljeni klub. No, njemu ponuda ne manjka te se očekuje da se neće umiroviti u 39. godini života te da će karijeru nastaviti ili u SAD-u ili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tako će jedna od najromatničnijih priča u eri surovog modernog nogometa dobiti nesretan kraj. Neki će reći da je mogao Totti shvatiti i prije 40. kada treba reći 'dosta', dok je ipak više onih koji su na strani rimskog imperatora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider