Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao i legendarni Schmeichel

FOTO Trofej Lige prvaka predstavljen u Zagrebu!

Na početku svoje šeste sezone u ulozi službene banke UEFA Champions League, UniCredit je 26. rujna krenuo na svoj tradicionalni UEFA Champions League Trophy Tour.

Nakon Bratislave i Beča, turneja najvažnijeg europskog klupskog trofeja nogometnu groznicu širi i u Zagrebu od 10. do 12. listopada. Ove godine uz slogan „Približite se njegovu veličanstvu“ Trophy Tour navijače izbliza upoznaje s najprestižnijim europskim nogometnim natjecanjem, UEFA Champions League i glavnom zvijezdom, legendarnim trofejem!

Dolazak UEFA Champions League Trophy Toura u Zagreb najavljen je obilaskom grada autobusom s logom turneje kojem je na vrhu izložen slavni trofej, što je nesumnjivo izazvalo dodatno zanimanje javnosti i pridonijelo širenju nogometnog duha u gradu.
Na tiskovnoj konferenciji održanoj u paviljonu Trophy Toura na Trgu bana Jelačića o ovogodišnjem Trophy Touru govorili su Marko Remenar predstavnik UniCredita i član Uprave Zagrebačke banke, Goran Vlaović, službeni UniCreditov ambasador UEFA Champions League Trophy Toura, Peter Schmeichel, ambasador UEFA Champions League Trophy Toura, Graham Turner, službeni predstavnik UEFA te Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

“Kao službena banka UEFA Champions League, UniCredit je oduševljen prilikom da ponovno povede na turneju legendarni trofej i pokaže ga onima koji su najvažniji – navijačima. Turneja je izvrsna prilika za UniCredit jer nam omogućuje izravno povezivanje s navijačima i ljubiteljima nogometa diljem Europe. Drago nam je što im možemo omogućiti da se približe najprestižnijem europskom nogometnom natjecanju. Vidjeti trofej uživo uvijek je posebni doživljaj. To je jednostavno sjajan način da se ljudi osjete dijelom UEFA Champions League, a ujedno je i sjajan način za jačanje njihove veze s UniCreditom“, izjavio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

Brojke vezane uz Trophy Tour u proteklih pet godina jasno dokazuju koliko je navijačima UEFA Champions League važna. Turneja je posjetila 66 gradova u 14 europskih zemalja, a izložbu je posjetilo više od 500.000 obožavatelja koji su s kultnim trofejem pozirali na više od 146.000 fotografija. Na zagrebačkom službenom otvorenju paviljona koje se održava u 14 sati, posjetitelji se uz slavni trofej mogu fotografirati i s proslavljenim nogometašima Peterom Schmeichelom i Goranom Vlaovićem, koji su na tiskovnoj konferenciji predstavili svoj angažman u sklopu Trophy Toura.

„Veliko mi je zadovoljstvo pridružiti se UniCreditu na UEFA Champions League Trophy Touru u Zagrebu. Ovdje sam ostvario velike uspjehe kojih se rado sjećam. Približavanje emocija UEFA Champions League navijačima daje mi priliku da im pokažem svoju zahvalnost za sve ove godine potpore i da zajedno stvorimo još jednu nezaboravnu uspomenu“, izjavio je UniCreditov ambasador UEFA Champions League Trophy Toura Goran Vlaović.

Uz Gorana Vlaovića, službeni UniCreditovi ambasadori ovogodišnjeg UEFA Champions League Trophy Toura su Ruud Gullit koji je nastupao u Bratislavi, Michael Konsel koji je predstavljao Trophy Tour u Beču te Dejan Stanković koji će biti službeni predstavnik UniCredita u Beogradu od 17. do 19. listopada. Trophy Tour prate i službeni UEFA ambasadori, u Bratislavi je to bio Steve McManaman, u Beču Mark Van Bommel, u Beogradu će biti Michel Salgado, dok je u Zagreb stigao proslavljeni danski vratar Peter Schmeichel.

UEFA Champions League Trophy Tour kao vrhunski nogometni doživljaj najbolji je dokaz već tradicionalne uspješne suradnje UniCredita i UEFA-e, o čemu svjedoči i poruka koja je stigla od Guy-Laurenta Epsteina, direktora marketinga UEFA Events SA:

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo šestu godinu zaredom udružili snage s UniCreditom na UEFA Champions League Trophy Touru u Europi, te što imamo priliku nogometnim navijačima približiti veličinu najprestižnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu i njegov legendarni trofej.“

Uz proslavljeni trofej svi posjetitelji će do nedjelje u 19 sati moći razgledati i besplatnu izložbu „UniCredit Walk of Champions“ koja prati turneju i opet plijeni pažnju brojnim fascinantnim eksponatima UEFA Champions League, zanimljivim činjenicama i brojkama te zabavnim interaktivnim sadržajima. Na izložbi će se primjenjivati 2013. uveden RFID sustav te će nakon jednostavne registracije dobiti Trophy Tour kartica uz pomoć koje otključavaju ekskluzivne informacije o suvenirima i interaktivne sadržaje vezani uz UEFA Champions League. Jednostavnom upotrebom kartice posjetitelji pristupaju nevjerojatnim značajkama proširene stvarnosti i sudjeluju u zabavnim igrama i kvizovima u kojima mogu osvojiti i nagrade.

Osim toga, kartica je i suvenir kojeg svaki posjetitelj može ponijeti sa sobom kući kao uspomenu na ovaj jedinstveni doživljaj.
Kao službeni predstavljač virtualne zbirke Paninijevih sličica UEFA Champions League, UniCredit s posebnim zadovoljstvom predstavlja novitet na ovogodišnjoj izložbi: alat za Paninijeve sličice.

Nakon uspješnog lansiranja virtualne zbirke sličica UEFA Champions League 2013.-2014. u listopadu prošle godine, novo izdanje za sezonu 2014.-2015. zacijelo će privući još više sakupljača. Posjetitelji uz pomoć svoje RFID kartice mogu osigurati sličice za svoje vlastite virtualne zbirke, ali i postati zvijezdom vlastite virtualne Paninijeve sličice koju mogu podijeliti sa svojim prijateljima putem društvenih mreža.

Paviljon na Trgu bana Jelačića otvoren je za sve posjetitelje u petak (10.10.) od 14 do 20 sati, u subotu (11.10.) od 10 do 20 sati te u nedjelju (12.10.) od 11 do 19 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider