Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno više od stadiona

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dom Rome

Predsjednik talijanskog nogometnog velikana Rome Amerikanac James Pallotta najavio je kako će gradnja novog stadiona, inspiriranog rimskim Koloseumom, početi ove jeseni.

"Za sada sve ide po planu. Vjerujem kako ćemo radove na novom stadionu početi ove jeseni, a najkasnije do kraja godine," kazao je američki biznismen James Pallotta, koji je u kolovozu prošle godine postao stopostotni vlasnik kluba.

Novi stadion Vučice trebao bi se zvati Stadio della Roma, a primat će 52.500 gledatelja. Bit će smješten u Tor di Valleu, jugozapadno od Rima, a troškovi izgradnje iznosit će oko 300 milijuna eura. Novost je što će gledatelji biti udaljeni samo nekoliko metara od terena i za razliku od stadiona Olimpico neće biti atletske staze. Prema planovima stadion bi trebao biti otvoren do početka sezone 2016/17.

"Izgradnja će potrajati oko dvije godine. Ako ćemo imati sreće, stadion možda bude spreman do početka sezone 2016/17.," dodao je Pallotta poručivši kako će cijeli prostor oko stadiona 'živjeti 365 dana u godini s ponudom trgovina, restorana i zabavnih sadržaja'.

"Neće to biti samo stadion, već sjajan kompleks s nizom sadržaja," dodao je Pallotta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider