Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neki drugi čovjek

FOTO Otkrijte što i tko stoji iza Messijeva trijumfalna preobražaja

Mnogi su primijetili kako se Lionel Messi radikalno promijenio u odnosu na prije dvije-tri godine, ne samo na planu igre već i u smislu fizičkog izgleda...

Messi je od početka godine ponovno u top formi, u posljednje vrijeme pruža partije kao u vremenu dok je vodio Barcelonu prema osvajanju Lige prvaka pod Pepom Guardiolom. Messi ponovo izgleda razigrano i živahno na terenu, hitar je i okretan, ni traga bezvoljnosti koja ga je pratila u posljednje dvije-tri godine. Tu i tamo još uvijek zna povraćati na travnjaku, ali i to je značajno reducirao. Više nema problema s mišićima, nema pucanja, istegnuća, bolova u leđima...

Ukratko, Argentincu se dogodila prava metamorfoza, preobrazba kao iz Kafkinih romana. Što se to dogodilo i kako je to uspio riješiti svoje zdravstvene probleme? Usporedite li današnji Messijev izgled s fotografijama od prije dvije-tri godine zacijelo ćete primijetiti da je nekoliko kilograma lakši. U licu se to najbolje vidi. Međutim, u isto vrijeme je dobio na mišićnoj masi tako da izgleda čvršće i dinamičnije iako ima manju masu. Izgubio je i dobio tamo gdje treba.

Messiju je krenulo nabolje kada se odlučio posjetiti talijanskog nutricionistu Giuliana Posera. Talijan je u nedavnom intervjuu za španjolske medije istakao da u svoje metode uključuje vježbanje i emocionalnu terapiju, fizioterapiju i naravno lijekove, ali uglavnom sve na prirodnoj osnovi.

Ističe da je najvažnije što je Messi uspio promijeniti loše prehrambene navike.
„Jede više sezonskog povrća i voća, pije kvalitetnu mineralnu vodu, što je esencijalno za održavanje snažnih mišića. Smanjili smo unos pesticidima i herbicidima kontaminirane hrane, zatim  antibiotike, analgetike i naravno potpuno izbacili alkohol, duhan, brzu hranu, grickalice i slično. Profesionalni nogometaši često plaćaju danak zbog loše prehrane i načina života, a uz to su tijekom karijeri izloženi mnogim negativnom posljedicama lijekova koje koriste nakon ozljeda“, pojašnjava nutricionist sa sjedištem u blizini Venecije.

Sigurno je utjecalo i to što je riješio neke privatne probleme. Messi je posljednjih godina ima dosta problema sa španjolskim vlastima, zajedno s ocem optuživan je za utaju poreza. Čini se da su ti problemi riješeni pa se Messi može koncentrirati isključivo na nogomet.

Jesu li to sve skupa ključni razlozi Messijeve preobrazbe ili samo usputni i sporedni, teško je sa sigurnošću reći. No, tako je to u nogometu, kada se pobjeđuje cvijeta cvijeće na sve strane, ali već nakon jednog poraza sve se može okrenuti za 180 stupnjeva. Ako Barcelona pobijedi Juventus u finalu Lige prvaka i zaokružio sezonu s „trebleom“, panegirike će se nastaviti, štoviše, hvalospjevi će se i povećati. Međutim, ako Barca „kiksa“, priča bi se mogla opet zakomplicirati i sigurno više neće biti tako bajkovita.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider