Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poruke na transparentima

FOTO Navijački derbi: Ovacije Baliću, policija razdvajala sukobljene BBB-e

Osim dramatičnih događaja u završnici na terenu, zanimljivo je bilo i na tribinama Poljuda.

Najveća utakmica u hrvatskom nogometu privukla na Poljud oko 20 tisuća navijača. Nije to bio jedan od posjećenijih derbija, ali samo na Poljudu se posljednjih godinama može vidjeti toliko navijača na utakmica HNL-a. Nije vladala euforija uoči utakmice, po gradu su se navijači okupljali od jutra, ali situacija u prvenstvu nije 'nabrijala' atmosferu kakva je znala biti uoči utakmica Hajduka i Dinama u Splitu.

Dinamo se još jednom izvukao od poraza ove sezone na Poljudu u sudačkoj nadoknadi. Mladi Andrija Balić pobrao je ovacije navijača prilikom izlaska iz igre, no na kraju je ostao bez titule heroja zbog golčine Machada u 94. minuti.

Hajduk je opet imao sjajnu potporu u prepunom Sjeveru i raspjevanoj Torcidi. Nije bilo nikakvih pirotehničkih ispada, prevladavala je pjesma i brojne zastave. U kavezu na jugozapadu BBB-i su stigli u brojci od nekoliko stotina, a policija i brojni redari morali su odvojiti malu skupinu od oko 30 pripadnika Fan Cluba, malobrojne skupine navijača odanih aktualnoj upravi.

U jednom trenutku policija je morala smirivati strasti kada su BBB-i raketom gađali pripadnike Fan Cluba. Brojna prisutnost policije i redara ipak je spriječila mogući veći incident.

Recimo i kako se na utakmici pojavilo nekoliko poruka na transparentima. Na istočnoj tribini navijači su držali transparent 'Nismo se borili za repke, širiće, mamiće' i 'Veterani i branitelji Domovinskog rata uz Naš Hajduk'.

BBB-i su pak u jednom trenutku razvili poruku 'Vaggelis Marinakis diler heroina'. Radi se o kontroverznom predsjedniku Olympiacosa, a među BBB-ima i navijačima Panathinaikosa posljednjih se godina razvilo prijateljstvo.

Tko vas je od mladih igrača oduševio na derbiju?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider