Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Duhovi u 40 soba

FOTO Eto'o kupio vilu koju prati Tutankamonovo prokletstvo za 25 mil. eura

Bivši igrač Real Madrida, Barcelone, Intera i Chelseaja te trenutačni član đenovske Sampdorije, Samuel Eto'o, kupio je vilu vrijednu 25 milijuna eura na talijanskoj rivijeri…

Riječ je o raskošnoj kući koja zajedno s imanjem ima oko 31.000 četvornih metara, uređena je u kolonijalnom stilu, ima 40 soba i nalazi se na Tirenskom moru, u blizini Portofina. Ne bi to bilo ništa neobično da vilu na prati glas da je ureknuta Tutankamonovim prokletstvom, budući da je jedno vrijeme bila u vlasništvu Georgea Herberta de Carnarvona, koji je umro prije 92 godine.

Lord Carnarvon ušao je u povijest kao poznati egiptolog i nadasve kao pronalazač, zajedno sa svojim arheološkim partnerom Howardom Carterom, Tutankamonova groba 1922. u Dolini kraljeva, gdje je pronađeno do tada najveće očuvano blago drvene egipatske civilizacije. Dva mjeseca nakon epohalnog otkrića Carnarvon je iznenada preminuo u kairskom hotelu Savoi, a prije toga je bio na odmoru na talijanskoj rivijeri. Carnarvon je prema službenoj verziji umro nakon što ga je ugrizao zaraženi komarac, a legenda kaže da je to zapravo podlegao Tutankamonovoj kletvi prema kojoj će prijevremeno umrijeti svi koji su dirnuli u njegovo posljednje počivalište. Iznad faraonova sarkofaga stajao je natpis: Smrt će snaći one koji ometaju faraonov san.

U roku od šest tjedana nakon otvaranja grobnice umrlo je 12 ljudi koji su sudjelovali u otvaranju. Nakon sedam godina, samo su još dva člana prvotne ekipe bila živa, a u ekspediciji je sudjelovalo 22 ljudi. Jedan od te dvojice bio je Howard Carter koji je živio još 17 godina nakon otkrića grobnice i umro u 64. godini života. Međutim, mjesec dana nakon što je Carnarvon preminuo, dogodila se tragedija u spomenutoj vili, poginuo mu je unuk tako što je pao niz stepenice, što je rezultiralo praznovjernim vjerovanjima kako je prokletstvo prenijeto na kuću.

Tijekom godina legendarna priča pala je u zaborav, no priča o prokletstvu ponovno se vraća u opticaj nakon što je 2001. grofica Condesa Francesca Vacca Augusta, koja je bila poznata i kao Guccijev model, iznenada nestala i tri jedna kasnije pronađena mrtva na obali nedaleko od kuće.

„Eto'o zna povijest imanja, svi znaju priču Ville Altachiara. Neki tvrde da duh grofice još uvijek luta imanjem i da se Tutankamonovo prokletstvo vratilo, ali Eto'o se zaljubio u kuću“, izjavio je za talijanske medije agent koji radio na prodaji kuće.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider