Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što mogu seniori?

FOTO Dinamovi juniori iščupali vrijedan bod protiv Olympiakosa

U susretu trećeg kola F skupine juniorske Lige prvaka Dinamo i Olympiakos su na Hitrec Kacijanu odigrali 2-2, a 'modri' su osvojili bod golom u sudačkoj nadoknadi utakmice nakon velike pogreške grčkog vratara Iasona Gavalasa...

Grčki sastav je šest minuta prije kraja utakmice vodio 2-0, no Dinamovi juniori su uspjeli izjednačiti i osvojiti važan bod u borbi za plasman u drugi krug natjecanja. Dinamu je pomoglo i to što je Olympiakos od 71. minute igrao s igračem manje, a ključni trenutak se dogodio u sudačkoj nadoknadi kada je gostujući vratar poklonio domaćinu pogodak za 2-2.

Olympiakos je poveo u 25. minuti golom Manolasa Saliakasa iz kaznenog udaraca. Dinamo je bio korak do izjednačenja u 58. minuti, no udarac Ivana Šunjića je završio u vratnici. Kada je Thanasis Androutsos u 71. minuti isključen zbog drugog žutog kartona, 'modri' su jurnuli po izjednačenje, no svega dvije minute kasnije gosti su poveli 2-0. Dimosthenis Chantzaras je nakon pogreške Dinamove obrane izbio ispred Daria Miškića i uspio ga prebaciti. Matteo Tomičak je imao priliku izbaciti loptu s gol linije, no promašio je i gosti su poveli 2-0. Dinamo se nije predavao i u 84. minuti Marijan Čabraja je iskoristio ubačaj Marka Ihoraša i smanji na 1-2. Kada se činilo kako će Olympiakos ipak osvojiti tri boda, Dani Olmo je opalio sa 25 metara i pogodio. Pomogao mu je i vratar Gavalas kojem je lopta ispala iz ruke i ušetala se u praznu mrežu.

Uspjeh Dinamovih juniora dobiva na težini kada se uzme uz obzir da je većina igrača na Svjetskom prvenstvu do 17 godina u Čileu.

U drugom susretu iz ove skupine Arsenal je upisao i treću pobjedu porazivši Bayern 2-0. Oba gola je postigao Alex Iwobi (74, 78).

Nakon tri kola na ljestvici vodi Arsenal s devet bodova, Olympiakos i Dinamo imaju po četiri boda, a na začelju je Bayern bez bodova. U idućem kolu, 4. studenog na rasporedu su isti parovi, no igrat će se u Pireju i Munchenu.

3. kolo

DINAMO - Olympiakos 2-2 (Čabraja 84, Olmo 90+3 / Saliakas 25-11m, Chantzaras 73)
Arsenal - Bayern 2-0 (Iwobi 74, 78)

LJESTVICA:
1. Arsenal 3 3 0 0 7-2 9
2. Olympiakos 3 1 1 1 5-4 4
3. DINAMO 3 1 1 1 5-5 4
4. Bayern 3 0 0 3 1-5 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider