Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Stari konj' uči nove trikove?

FOTO Arsenal njeguje napadački nogomet, no pobjeđuje kad se brani!

Dva mjeseca nakon što je pobijedio Manchester City na Etihadu, menadžer Arsenala Arsene Wenger ponovio je taktiku na gostovanju kod Uniteda i - ponovno pobijedio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtfinalu engleskog FA Cupa Arsenal je na Old Traffordu slavio protiv Manchester Uniteda s 2:1, što je za mnoge bilo iznenađenje s obzirom da 'Topnici' ne znaju za pobjedu na tom stadionu od 2006. godine! Wenger je na toj utakmici upotrijebio recept kao i protiv Cityja na gostovanju, kada je slavio s 2:0. Recept je ponovno upalio!

Arsenal je u potpunosti prepustio posjed lopte Unitedu (57:43), no zato je kada bi imao loptu u nogama radio pomutnju u obrani domaćina. Prvi gol rezultat je sjajnog individualnog prodora Alexa Oxlade-Chamberlainea i mirne realizacije Monreala, dok je drugi pogodak plod velikog pritiska i neoprezne reakcije Unitedove posljednje linije.

Wenger, kao ni protiv Cityja, nije inzistirao na tome da njegova momčad drži loptu u nogama i kombinatorikom pokušava doći do suparničkog gola, već se u potpunosti koncentrirao na čvrstu obranu i potom munjevitu kontru i polukontru.

Ključni igrač obrane ponovno je bio Francis Coquelin, koji je zatvorio većinu prilaza golu Arsenala, te je dobio većinu od 30 dvoboja za loptu koliko je Arsenal osvojio.

Od kraja mjeseca studenog Arsenal je pobijedio u 18 od 23 utakmice koliko je odigrao. U 10 utakmica ove sezone u koliko je Arsenal imao posjed lopte manji od 50 posto, Topnici su u sedam navrata uzeli sva tri boda, dva puta su remizirali i samo jednom izgubili. Zanimljivo, gotovo svi pozitivni rezultati ostvareni su protiv velikih momčadi kao što su Manchester City (3 puta), Liverpool, Manchester United i Borussia Dortmund.

Razlog zbog kojeg Arsenal ove sezone ima više uspjeha protiv najvećih rivala su i dolasci nekoliko bržih igrača, koji mogu postaviti visoki tempo i staviti pritisak na zadnju liniju. Tu u prvom redu govorimo o Alexisu Sanchezu, Dannyju Welbecku, te sve zrelijem Oxlade-Chamberlaineu. Wengeru se od studenog oporavlja sve više igrača i ta mogućnost kombiniranja je također doprinijela seriji dobrih rezultat.

Naravno, poraz od Monaca (1:3) je velika 'šaka u oko' svim navijačima Arsenala koji su se ponadali da se momčad ponovno diže na razinu kada je bez poraza osvojila Premierligu ili kada je igrala finale Lige prvaka. Međutim, čini se da dalje od osmine finala Arsenal ni ove godine neće proći, iako ih ne treba otpisati uoči uzvrata u Francuskoj. Mnogi su istu pogrešku napravili i kada je Arsenal odlazio na Etihad i Old Trafford...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider